Mersin sahilleri plastik atıklardan arınacak | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mersin sahilleri plastik atıklardan arınacak



 

Haber Merkezi

 

Mersin’de Büyükşehir Belediyesi’nin, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında sıfır atık projelerini yaygınlaştırarak, çevresel sürdürülebilirliği destekleyen projelere imza attığı bildirildi.

İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında sıfır atık projelerini yaygınlaştırarak, çevresel sürdürülebilirliği destekleyen projelere imza atan Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde atık yönetimi, geri dönüşüm ve yenilenebilir enerji dönüşümü gibi çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarıyla Mersin'in atıksız, çevre dostu şehir olma yolunda hızla ilerlemesine katkı sunan Büyükşehir Belediyesinin, AB tarafından finanse edilen REMEDIES-2 programı kapsamında hibe alan 'Plastiksiz Mersin Sahilleri için Birleşiyoruz' projesiyle kentte sıfır atık konusuna yeni bir soluk getirdiği aktarıldı.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen proje kapsamında, Adnan Menderes Bulvarı sahil şeridi boyunca belirlenen pilot alanlara 6 adet içme suyu çeşmesi ve 6 adet plastik toplama kumbarası yerleştirilerek, vatandaşların plastik kullanımının azaltılması ve atık oluşumunun önlenmesi hedefleniyor. Proje kapsamında belediye birimlerinde ve Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi'nde pet şişe toplama kampanyası da beraber yürütülüyor. Mercan'a kurulan ‘Akıllı Otomat' ise ziyarete gelen öğrencilerin hem projeyi tanımasını, hem de elindeki plastikleri atarak projeye katkı sağlamasını sağlıyor. Projeyle denizler ve sahillerin plastik atıklardan arındırılmasının yanı sıra atık yönetimini sürdürülebilir bir modele dönüştürülmesi de hedefleniyor.

 

“ATIKLARI KAYNAĞINDA AYRIŞTIRIYORUZ”

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığında görevli çevre mühendisi Yakup Berkay Işık, sıfır atık üzerine yaptıkları önemli proje ve hizmetleri anlattı. Belediyede Sıfır Atık Belgesi'ne sahip 100 birim olduğunu ve bu sayıyı artıracaklarını belirten Işık, "Geri kazanılabilir atıkları, organik atıkları ve çöp dediğimiz geri kazanılamayacak atıkları ayrı ayrı kutularda ve kaynağında ayrıştırıyoruz.Sebze halinden çıkan sebze ve meyve atıklarını, mezbahaneden çıkan işkembe atıklarını, ağaç budama atıklarını ve belediyemizin sahilde bulunan kafelerinden çıkan çay-kahve posalarını tesisimizde yığınlar haline getirip, gerekli süreçlerden geçirerek kompost hale getiriyoruz. Bunlar refüj çalışmalarında toprak düzenleyici malzeme olarak kullanılıyor"dedi.

 

“PLASTİK KULLANIMINI AZALTMAYI HEDEFLİYORUZ”

Avrupa Birliği'nin REMEDIES-2 projesi kapsamında hibe kazanan ‘Plastiksiz Mersin Sahili İçin Birleşiyoruz' projesini hakkında da bilgi veren Işık, "Bu proje kapsamında plastikleri ayrı toplamayı hedefliyoruz. Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezimizde bulunan kaplumbağa kafesinde ve akıllı otomasyon cihazında plastikleri ayrı topluyoruz. Yine sahil bandında bulunan belirli noktalarda, halkımızı teşvik etmek için pota şeklinde plastik toplama kafesleri yerleştirildi. Bunların yanında, plastik kullanımını azaltmaya yönelik su çeşmelerimiz bulunuyor. Halkımız termosları ve mataralarıyla gidip sularını doldurabiliyor. Bu şekilde plastik kullanımını azaltmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA