Limana karşı harekete geçmeyenlere dava açılacak! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Limana karşı harekete geçmeyenlere dava açılacak!



 

HEDİYE EROĞLU

 

Çevre Platformu, Sözyüzü Derneği Sanat ve Edebiyat Derneği ile birlikte MIP şirketinin liman genişleme projesi ile çevreye zarar veren ve Atatürk Parkını ele geçirme çalışmalarına karşı, “Sözyüzü sahil etkinliği, bir nefes, bir söz” sloganıyla, sahilde buluşma etkinliği düzenledi.

Sandalyelerini alıp sahile giderek liman için sazlarıyla, sözleriyle, şiirleriyle Atatürk Parkına sahip çıkan Çere Platformu bileşenlerine çocuklar da destek verdi.

 

“HAREKETE GEÇMEYEN TÜM KURUM VE KURULUŞLARA DAVA AÇILACAK”

Etkinlikte konuşan Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkanı Sabahat Aslan,

Limanda yapılan çalışmaların yaratacağı çok büyük felaketi defalarca kamuoyuna bildirmelerine rağmen valilik ve diğer tüm kurumlar tarafından önlem alınmamasına tepki gösterdi. “Limandaki çalışmaları protesto etmek ve farkındayık yaratmak ve halkı bilgilendirmek amacıyla bugün buradayız” diyen Aslan, “Ne yazık ki Atatürk Parkında liman genişletme çalışmaları nedeniyle denizin dibindeki asbest şuanda kazılar yeniden denize dökülüyor ve hepimiz zehirleniyoruz. Ama maalesef başta Mersin Valiliği olmak üzere tüm kurumlara yazı yazdık ama cevap alamadık. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk ama savcılıkta bu işi sonuçlandırmadı. Buradan kamuoyuna tekrar taleplerimizi dile getiriyoruz. İnşaatın derhal durdurulması gerekiyor. Çünkü şuanda denizimiz asbest ve ağır metallerle zehirleniyor. Bu da ileride bizim hepimizin sağlığını çok ciddi bir şekilde olumsuz etkileyecek. Çünkü asbest başta kanser olmak üzere çok çeşitli hastalıklara neden oluyor. Denizin asbest ile kirletilmesi kabul edilemez. Dünyada artık asbest kesinlikle hem üretilmiyor hem de kullanımı yasak. Bu kadar zehirli bir maddenin denize karıştırılıyor olması, insanlık, kent suçudur. Biz bunun peşini bırakmayacağız. Önümüzdeki hafta içerisinde tüm kurumlara karşı dava açmaya hazırlanıyoruz. Herkesin, tüm kamuoyunun denizine, yaşam hakkına sahip çıkmasını talep ediyoruz” dedi.

 

“HERKESİ YAŞANABİLİR BİR DÜNYA, MERSİN BIRAKMAK İÇİN OMUZ OMUZA VERMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Sözyüzü Derneği Sanat ve Edebiyat Derneği Erdal Dalgıç da, “Biz bu kenti seven sanatçılar olarak bir araya geldik bugün. Anayasa’nın 56. maddesi ‘herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevidir’ der. Bizler bugün bunun için buradayız. İnsanların temiz, sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevre hakkını bir kez daha yetkililere hatırlatıyoruz. Ve Mersin halkını son ırmak kurumadan, son ağaç yok olmadan, son balık ölmeden, paranın yenmeyen bir şey olduğunun farkına vararak, hep birlikte çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya, Mersin bırakmak için omuz omuza vermeye çağırıyoruz” dedi.

Program şiirler ve şarkılar ile devam etti.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA