MEÜ’de akademik yıl başladı | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

MEÜ’de akademik yıl başladı



 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) 2024-2025 akademik yılı açılışı çelenk sunma töreni, gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene; Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Törende ilk olarak Rektör Yaşar tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Daha sonrasında ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 

“ATILIMLAR İÇERİSİNDEYİZ”

Törende konuşan Prof. Dr. Erol Yaşar, üniversitenin kurulduğu günden bugüne kadar öğrenci odaklı yapısıyla hareket ettiğini belirterek hayata geçirilen ve geçirilmesi planlanan projelerden bahsetti. Prof. Dr. Yaşar, “Üniversitemiz öğrenci memnuniyeti ve akademik başarı anlamında önemli ölçüde yükseliş içerisinde. Ama hedeflerimize ulaşmak için daha yolumuzun olduğunun bilincindeyiz. Artık kendi yemeğini kendisi üreten bir üniversiteyiz. Sizlere kaliteli ve ucuz yemek sunabilmek bizim için çok önemli. Yeni bina ve teçhizatlar ile sağlık alanında önemli atılımlar içerisindeyiz. Sağlıkta hızlı ve kaliteli hizmet parolası ile ilerliyoruz.” dedi.

 

“YAŞAM BOYU ÖĞRENMENİN ÖNEMİNİN BİLİNCİNDE OLAN BİR ÜNİVERSİTEYİZ”

Bilim, teknoloji, sanat ve spor alanında üretilen projeler ve çalışmalarla evrensel bilgi birikimine katkı sunmayı amaçladıklarını ifade eden Yaşar, “60+ Tazelenme Üniversitesi Mersin Üniversitesi Kampüsü’nün açılışını yaptık. Yaş almış bireylerin toplumsal hayata aktif katılımını destekleyen sağlıklı ve aktif yaş alma akademisini oluşturduk. Bizler yaşam boyu öğrenmenin öneminin bilincinde olan bir üniversiteyiz. Ülkemizin en modern Denizcilik Fakültesi Binasının açılışını bu akademik yıl içerisinde gerçekleştireceğiz. Mersin Üniversitesi eminim bu alanda kısa sürede bir marka olacak. Geleceğimize ve sürdürülebilirliğin yüzyılına katkı bağlamında kendi enerjisini üreten bir üniversite olmak yolunda hızla ilerliyoruz. Çok yakında bu projemizin açılışını hep birlikte gururla yapacağız.” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar sözlerini yeni akademik yılın başarılı ve verimli geçmesini dileyerek tamamladı.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA