Eğitimcilerden Numan Kurtulmuş’a tepki | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Eğitimcilerden Numan Kurtulmuş’a tepki



 

YUSUF CAN GÜDÜK

 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anayasa ile ilgili açıklamaları sonrası başlayan tartışma genişlerken tepkiler de artarak sürüyor.

Son olarak Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim İş) Mersin Şubesi, Kurtulmuş'un devletin ve milletin bölünmez bütünlüğüne yönelik yaptığı bölücü söylemlerine karşı Mersin Adliyesi’ne suç duyurusunda bulundu.

 

‘CUMHURİYETİN TEMELLERİNE YÖNELİK SALDIRILARA KARŞI SESSİZ KALMAYACAĞIZ!’

Suç duyurusu sonrası bir basın açıklaması yapan Eğitim-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, “Cumhuriyetin temellerine yönelik saldırılara karşı sessiz kalmayacağız!” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerine ve Anayasamızın değiştirilemez maddelerine yönelik saldırıların asla kabul edilemeyeceğini dile getiren Tekin, “Numan Kurtulmuş’un Anayasa’nın 3. maddesinde yer alan ‘Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü’ ifadesinin değiştirilmesi gerektiğine dair açıklamaları, Cumhuriyetimize ve aynı zamanda anayasal düzenimize doğrudan bir saldırıdır.

 

“ÜLKEMİZİN BAĞIMSIZLIĞINA DA SALDIRI”

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkelerinin ve Anayasası'nın yok sayıldığı, değişmez hükümlerinin tartışmaya açıldığı bir sistem Cumhuriyet değil, meşrutiyettir! Bugün bu sistemin güncel adı, ‘şahsım devletidir!’

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı tartışmaya cüret edenler, ‘şahsım devleti’ yaratanlar ve onlara destek olanlardır! Meclis temsiliyetinin, halkın iradesinin yok edildiği bu sistemin savunucuları, Cumhuriyet’in kazanımlarını yıkmak için adım atmaktadır. Ancak şunu unutmamalılar: Bu ulusun geçmişi, bağımsızlık mücadelesiyle, Cumhuriyet’le ve Atatürk devrimleriyle yoğrulmuştur. Cumhuriyetin temellerini sarsmaya yönelik her girişim, sadece halkın egemenliğine değil, ülkemizin bağımsızlığına da yapılan bir saldırıdır!” dedi.

 

“TARİHSEL VE TOPLUMSAL BİR İHANET”

Anayasa’nın 4. maddesinin, bu ülkenin bayrağını, başkentini ve yönetim şeklini koruma altına alırken, bu ilkelerin değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceğini net bir şekilde belirttiğini ifade eden Başkan Tekin, bu temellere yönelik saldırıların, yalnızca hukuki değil, tarihsel ve toplumsal bir ihanet anlamına geldiğin ifade etti.

“Eğitim-İş olarak, Numan Kurtulmuş’un sözlerine karşı, Cumhuriyetimizin temel ilkelerini savunmak ve halkın iradesini korumak için tüm Türkiye’de bugün suç duyurusu dilekçelerimizi veriyor ve Adliye binaları önünde basın açıklamamızı yapıyoruz” diyen Yusuf Tekin, “Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olarak varlığını koruma yolunda, bu tür saldırılara karşı en sert tepkiyi vermekten asla geri durmayacağız. Şahsım devleti yaratanlar bilsin ki, Cumhuriyet bu topraklarda sonsuza dek yaşayacak, Atatürk’ün devrimleri sarsılmaz bir iradeyle korunacaktır!” diye konuştu.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA