Akkuyu Nükleerde yüksekten düşen işçi ağır yaralandı | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Akkuyu Nükleerde yüksekten düşen işçi ağır yaralandı



 

Haber Merkezi

 

Kötü çalışma koşulları ve hak gasplarıyla sıkça gündeme gelen Mersin’de inşaatı süren Akkuyu Nükleer Güç Santralinde ana yüklenici şirketlerden biri olan TSM Enerji’nin şantiyesinden iş kazası haberleri gelmeye devam ediyor.

Son olarak bir işçi ekipman yetersizliği nedeniyle yüksekten düşerek ağır yaralandığı açıklandı.

 

“ŞANS ESERİ YAŞIYORUZ”

Patronların Ensesindeyiz Dayanışma Ağı'na ulaşan işçiler, geçtiğimiz ay da bir iş arkadaşlarının yüksekten düşerek öldüğünü hatırlattı.

“Neredeyse her ay yüksekten düşme nedeniyle iş kazalarının gerçekleştiği bu yerde şans eseri yaşıyoruz. Bizi o kadar eziyorlar ki kendimize güvenimiz tamamen yok oldu, kendimizi böcek gibi hissediyoruz. İnşaat işçileri olarak kaderimiz yüksekten düşerek ölmek olmamalı ama kimsenin umurunda değiliz. Yüksekte çalışıyoruz yeterli koruyucu ekipmanımız yok. Patronların ihmali hep gizleniyor, biz de sessizce ve sıranın bize gelmemesi için dua ederek çalışmaya devam ediyoruz.”

 

“ŞARTLAR KÖLELİKTEN FARKLI DEĞİL”

TSM Enerji şantiyesinde çalışan işçiler, çalışma şartlarıyla birlikte barınma şartlarının da kölelikten farkı olmadığını belirterek ekledi: “Can güvenliğimiz için de insanca çalışma koşullarının sağlanması için de hiçbir çabanın olmadığını aksine burada tüm kanunları unutmamız gerektiği, Akkuyu’da geçen tek kanunun amirlerimizin emirleri olduğu neredeyse her gün bize hatırlatılıyor.”

Akkuyu Nükleer Santrali bugüne dek iş cinayetleri ve hastalıklar gibi gelişmelerle defalarca gündeme gelmişti. Son olarak Ocak ayında şantiyede yayılan menenjit salgını nedeniyle 2 işçi hayatını kaybetmiş, 10 işçi yoğun bakıma alınmıştı. Farklı zamanlarda binlerce işçi şantiyedeki yemeklerden zehirlendi, yüzlerce işçi kaza yapan işyeri servislerinde yaralandı. Bununla birlikte, işçilere ödenmeyen maaşlar ve kötü çalışma gündemleri nedeniyle de sıklıkla şantiyede gerilimler yaşanıyor. Yetkililer tarafından herhangi bir açıklama yapılmayan şantiyede işçilerin iletişim kanallarını da engelledikleri için bilgi almak güçleşiyor.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA