Öğretmenlik Meslek Kanunu’na tepkiler sürüyor | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Öğretmenlik Meslek Kanunu’na tepkiler sürüyor



 

BURCU KAYA

 

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, iktidara yönelik eleştirilerini sürdürüyor. Son olarak 28. Dönem 2.Yasama yılında görüşülmeye başlanan, ancak vergi yasası ile sokak hayvanları yasasının öne alınması nedeniyle yarıda kalan Öğretmenlik Meslek Kanunu ilgili görüşmelere dikkat çeken Kocamaz, kanunun meslek mensuplarınca kabul görmediğine dikkat çekti.

 

“ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU ÖĞRETMENLERE NE GETİRDİ? KOSKOCAMAN SIFIR!”

“İktidarın güdümündeki Eğitim-Sen’de dahil, tüm öğretmen sendikalarının itirazlarına rağmen kabul edildi!” diyen Kocamaz, “Peki, günlerce konuşulan ve tartışılan Öğretmenlik Meslek Kanunu öğretmenlere ne getirdi? Koskocaman sıfır! Mülakatı kaldırdı mı? Hayır!

Öğretmenlerin çalışma koşullarını iyileştirdi mi? Hayır! Öğretmenlik mesleğine bir saygınlık kazandırdı mı? Hayır! Özlük haklarını iyileştirdi mi? Hayır! Atanamayan Öğretmenlerin problemini çözebildi mi? Hayır! Öğretmenlerin kategorize edilmesinin önüne geçebildi mi? Hayır! Kadrolu, ücretli, sözleşmeli öğretmen gibi, uzman yada baş öğretmenlik gibi ucube sıfatları ortadan kaldırarak, iş barışını sağlayabildi mi? Hayır! Bilinçli bir şekilde kapatılan köy okullarının yeniden açılarak, okulların kapatılması nedeniyle şehirlere gidemeyen çocuklarımızın eğitim görmesini sağlayabildi mi? Hayır?

 

BU YASA ÖĞRETMENLER ARASINDAKİ AYRIMCILIĞI ARTIRACAK!

Peki bu ÖMK Öğretmenlere ne getirdi? Daha önce çıkarılan ancak Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen yasada göstermelik birkaç değişiklik yapılarak yeniden kabul edildi?

Bu yasa, iktidar yanlısı sendikanın dahi itiraz ettiği bir yasa olarak inatla çıkarıldı!

Bu yasa öğretmenler arasındaki ayrımcılığı artıracak! Öğretmenlere atama öncesinde yapılacak mülakatın ne anlama geldiğini bilmeyen yok! Zira mülakat konusunda bu iktidar sabıkalı! Yapılan mülakatlarda hak, hukuk, adalet diye bir kavram yok! Mülakatlar yandaşlara ayrıcalık tanıyabilmek için yapılıyor! Bu yasa fakültelerden öğretmen olarak mezun olan öğretmenleri, Öğretmen Akademisi kurarak yeniden eğitime tabi tutmak istiyor!

O zaman Öğretmen yetiştiren Fakültelerin amacı ne? Mademki Öğretmen Akademisi kuracaksınız! Adama sormazlar mı? Öğretmen liselerini, eğitim enstitülerini neden kapattınız?

 

“BU YASADAKİ AKSAKLIKLAR O KADAR FAZLA Kİ, SAYMAKLA BİTMEZ!”

Bu yasadaki aksaklıklar o kadar fazla ki, saymakla bitmez! Ben burada çok az bir kısmını dile getirdim! Dolayısı ile, geçmişte öğretmenlik yapmış birisi olarak söylüyorum, bu yasanın öğretmenlerimiz tarafından kabul edilebilir tarafı yok! Bu yasayla öğretmenlerimiz hayalleri, beklentileri bir kez daha suya düştü! Öyle inanıyorum ki, günlerdir kamuoyunu meşgul, öğretmenlerimizi de tedirgin eden bu yasa Anayasa Mahkemesi tarafından incelendiğinde bir kez daha iptal edilebilir! Ve aylardır komisyonlarda yapılan görüşmelerin, Mecliste saatlerce yapılan tartışmaların anlamı kalmaz! Maalesef, bu kanun bir AKP Klasiği! Bu kanun, tek adam sisteminin Meclis’i ve Mecliste yapılan öneri ve eleştirilere kulak tıkayarak, her şeyi ben bilirim! ben yaptım oldu! mantığıyla Meclis’e ve öğretmenlerimize yapılan dayatmadan başka bir şey değildir! Biz, İYİ PARTİ olarak bunun için Parlamenter sistem diye haykırıyor ve mücadelesini veriyoruz! Ancak, Biz bir muhalefet partisiyiz! Milletimize, yapılan tüm yanlışları anlatmak, iktidarı da uyarmakla mükellefiz! Ve bu mücadelemizi Ülkemiz ve Milletimiz adına sonuna kadar sürdüreceğiz!” diye konuştu.

 

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA