Hileli zeytinyağı satanlar ifşa oldu | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Hileli zeytinyağı satanlar ifşa oldu



 

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye'de görülen yüksek enflasyon, firmaların ürünlerine peş peşe zamlar yapmasına neden olurken, artan hayat pahalılığına karşı uygun fiyatlarla ürün satarak pazar payını artırmak isteyen bazı firmalar, ürettikleri yiyeceklerde taklit ve tağşişe başvuruyor.

Türkiye'nin tamamında yapılan denetlemelerin ardından kapsamlı bir liste yayınlayan Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş ürün satışında bulunduğu tespit edilen firmaları kamuoyuna duyurdu.

Peynir, et, çay ve birçok farklı alandaki ürünlerde yapılan aldatmaya yönelik girişimler hakkında uyarılarda bulunulan listede en dikkat çeken kısım, zeytinyağı ürünlerinde insan sağlığına zararlı ya da tüketiciyi aldatmaya yönelik maddeler kullanan şirketler oldu.

 

TEREYAĞININ ARDINDAN ZEYTİNYAĞLARI DA HİLECİLERİN RADARINDA

Yıllardır market raflarında satışa sunulan birçok margarin bazlı ürünün ambalajında kullanılan yanıltıcı içerikler ile bu ürünleri tereyağı şeklinde satmaya çalışan firmalar, yaşanan enflasyonun ardından binlerce liralara ulaşan zeytinyağı fiyatlarıyla birlikte odaklarını zeytinyağı üretimine kaydırdı.

 

EN BÜYÜK HİLELER ZEYTİNYAĞINDA

Fiyatları el yakan zeytinyağlarında da hile yapıldığı tespit edildi. Bakanlık, sıralı olarak hile yapan firmaları ifşa etti. Birçok firmanın saf zeytinyağı diye sattığı ürünlerine tohum yağı karıştırdığı öğrenildi. Öte yandan bakanlığın paylaştığı bilgiler kamuoyuna açık. Bakanlığın "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinden herkes hileli veya halk sağlığını riske atacak gıda satanların kim olduğunu görebilir.

 

MERSİN’DE LİSTEDE

Buna göre bakanlığın duyurduğu ‘Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ listesine göre zeytinyağı ürünlerinde ‘Tohum Yağları Karıştırılması Tespiti’ sebebiyle uygunsuz bulunan firma ve ürünlerin listesinde Mersin’den de bir firma yer aldı!

Mersin’in Silifke ilçesinden Eyce İmalathanesinde yapılan denetimlerde zeytinyağına tohum yağları karıştırıldığı tespit edildiği görüldü.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA