Yeni MİY: ‘Yalnız bırakıldık’ | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Yeni MİY: ‘Yalnız bırakıldık’



 

YUSUFCAN GÜDÜK

 

TFF. 2. Lig başladığı günden buyana ilk 4 haftayı mağlubiyetle kapatan Yeni Mersin İdman Yurdu’nda eleştiri oklarının hedefinde olan Başkan Metin Saltık, suskunluğunu bozarak kent yönetimine yüklendi.

 

“ÇOK YALNIZ KALDIK”

Yeni MİY’de, 9 yıllık süreçte çok yalnız kaldıklarını dile getiren Saltık, “Bu süreçte çok yıprandık hem de bu işten yorgunluktan dolayı sezonu bitirdikten 20 gün sonra Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanını ziyaret ederek, artık süreci tek başıma benim kaldıramayacağımı, kentin takımı olunması için bir hamle gerektiğini ilettik.

Bu hamlenin de artık gerçekten yapılmasını istedim. Çünkü her sezon her yıl her dönem herkesin kendine göre cevabı veya bahanesi oldu. Bu yorgunluğun arkasında bu şehrin takımının olması gerekiyor çünkü Metin Saltık ve ailesi artık bunu kaldıramıyor. Rakip takımlarımızın hepsinin arkasında bir siyasi destek var. Ya belediye takımları ya da mevcut şehrin siyasi partileri bir şekilde havuz oluşturup bütçeleri gerçekleştirip takıma destek veriyor. Biz Mersin’de bunu sağlayamadık.

 

“70- 80 MİLYON TL BÜTÇE GEREKİYOR”

Bugün en kötü deplasmanın sadece konaklama ve otel maliyeti 500 bin TL. 10 milyon TL sadece konaklama ve seyahat için gerek bütçe. Oyuncu bütçesi ile bu durum 70-80 milyonluk bir bütçe gerektiriyor. Ben bunu tek başıma kaldıramayacağımı beyan ettim ve gittiğim tarihlerde de 2. Lig’deki kulübümüzün borcunun 2-2,5 milyon TL olduğunu belirttim. Aslında bu da borç değil. Bir veya iki futbolcuyu serbest bıraktığımızda bu borcu da kapatıyorduk. Örneğin sezon öncesi 3 oyuncumuzu serbest bıraktık ve takıma 10 milyon TL’lik bütçe geldi. Ben bu yüzden bırakmak istedim. Ben nettim, kararsız değildim.

 

SALTIK, TAKIMI DEVRETMEYİ NEDEN KABUL ETMEDİ?

Ama işin finalinde baktım ki sahiplenme duygusu yok, hiç kimse sahip çıkmayınca mecburiyetten dolayı yola çıktım. Ben borçsuz harçsız bir takımı Mersin şehrine hediye etmek istedim. Herkesin bir cevabı vardı ama bir tane doğru insan karşıma çıkmış olsaydı, vali ve belediye başkanımızı rızası ile takımı devredecektim.

Bir kişi takıma talip oldu ama bu kişi takıma, şehre zarar verecek kişilerden biriydi ben de doğru bulmadığım için CAST dosyası bahane edilerek farlı şeyler konuşulmaya başlanınca, karşılığında bir bedel teklif edilmesine rağmen devri kabul etmedim. Bu bedel de küçük değildi, 50-60 milyon TL’lik bir rakamdı” dedi.

 

“GEÇEN SENE KİM NE KADAR DESTEK VERDİ?”

Tüm harcamalarının kayıtlı olduğunun altını çizen Metin Saltık, geçen sene 64 milyon TL harcandığını, 1 milyon TL’nin MIP ve valiliğin katkıları ile tesis desteği adı altında geldiğini anımsattı. Büyükşehir Belediyesi’nin 10 milyon TL ve 4 milyon TL’de federasyondan destek geldiğini aktaran Saltık, ayrıca sponsorlardan gelen 3-5 milyon TL’ye yakın katkıları olduğunu bildirdi. Geriye kalan 34 milyon TL’lik paranın 6-7 milyonunun yönetimden geldiğini söyleyen Saltık, “Bunlardan sonra geçen sene Saltık ailesinin cebinden 23-24 milyon TL çıkan bir para oldu” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA