Alzheimere dikkat! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Alzheimere dikkat!



 

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de 18 yıldan buyana sürdürdüğü toplumsal farkındalık ve hasta yakınlarına destek odaklı çalışmalar ile ilklere imza atan Mersin Alzheimer Derneği, 21 Eylül ’Dünya Alzheimer Farkındalık Günü’nde bir dizi etkinliğe imza attı.

Farkındalık yaratmak adına düzenlenen organizasyon kapsamında Tarsus Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma Evi’nde ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) sergi ve uzmanlarla buluşma etkinliklerine imza atıldı.

 

UNUTULMAZ ANILARI TAŞIYAN FOTOĞRAFLAR İŞLEMELİ DOKUNUŞLARLA YENİDEN YARATILDI

“Anılar Çiçek Açtı” başlıklı sergide “Fotoğrafa Nakış” tekniği ile Mersin ve Tarsus’un tarihi ve kültürel eserleri işlenmiş, anıların nasıl sanatla yaşatılabileceğini gösteren etkileyici bir çalışma Mersinlilerle buluştu. 60’ı aşkın eserin yer aldığı sergide; unutulmaz anıları taşıyan fotoğraflar işlemeli dokunuşlarla yeniden yaratıldı, kaybolan anıların değerine dikkat çekiyor. Derneğin Tarsus Melekleri Gönüllü Grubunun özgün projesi olan sergiye, fotoğrafa nakış sanatçısı Yeşim Pektok #şehrinbelleği koleksiyonundan iki eserle katkı sağladı.

 

“BU YIL, ALZHEİMER OLMAMA YILI”

MTSO Sanat Galerisinde gerçekleşen sergi açılışına ilgi yoğun oldu. Sergi açılışı öncesi Mersin Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge, öncelikle bu yılı alzheimer olmama yılı ilan ettiklerini söyleyerek, “Yaş alan beyinde neler değişir?” başlıklı bir sunum yaptı.

Daha sonra etkinlikte Dr. Esin Esen Delibaş, “Yaş alan vücutta neler değişir?”, Dr. Nil Dinçer, “Yaş alan evde neler değişir?” ve Dr. Feyza Özdemir de “Yaş alan bireye yaklaşımda neler değişir?” başlıklı sunumlar yaptılar. 

Sunumların ardından gerçekleştirilen sergi açılışı ile organizasyon sona erdi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA