7 yıl önce katledilen Feray Şahin anıldı | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

7 yıl önce katledilen Feray Şahin anıldı



 

Haber Merkezi

 

2017 yılında Mersin’deki evinde polis Fatih Burak Aykul tarafından öldürülen Feray Şahin, ölümünün 7’inci yılında anıldı. Feray Şahin ismi verilen parktaki anmaya Feray’ın ailesi, İnsan Hakları Derneği Mersin Şubesi, CHP kadın kolları, kadın örgüt temsilcileri, Mezitli Belediye Başkan Ahmet Serkan Tuncer ve CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer katıldı.

 

“KIZIM DEVLET KURŞUNUYLA KATLEDİLDİ”

Anmada ilk olarak konuşan anne Aysel Şahin, failin polis olduğu için korunduğunu söyleyerek, “Kızım devlet kurşunuyla katledildi. Mahkeme başkanı, katil polisin aklanması için her türlü çabayı gösterdi. Mahkeme boyunca bir anne olarak beni dinlemedi ve acımızı yaşamadan 7 yıl boyunca hukuk mücadelesi vermek zorunda kaldık. Bu ülkede adalet olmadığı için katil şu an aramızda dolaşıyor, belki iki sokak ötemizde belki de şu an aramızdadır. Batsın bu adalet sistemi” dedi.

Aysel Şahin, 2024 yılının başından bu yana 284 kadının erkekler tarafından katledildiğine dikkat çekerek, “Bu katliamlara dur dememiz, kadınları çocukları korumamız gerekiyor çünkü bu devlet ve adalet sistemi kadınları da çocukları da korumuyor” diye konuştu.

CHP Mersin Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, adalet sistemini eleştirerek, bir kadının daha katledilmemesi için mücadeleyi büyütmek gerektiğinin altını çizdi.

Baba Bekir Şahin, hukuksal sürece dair aktarım yaparken CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer ve Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, başka Feraylar ölmesin diye mücadele edilmesi gerektiğini söylediler.

Anma, konuşmaların ardından sona erdi.

 

DOSYA YARGITAY’DA

Aykul tutuklanırken, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı “kasten öldürme” suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Mersin 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti. Katledilen Şahin’in Adana’ya götürülen cenazesinin ön otopsi raporunda bir bulguya rastlanamadığı iddia edilmesi üzerine yargılama sürecinde aile ve avukatlarının ısrarıyla cenaze incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Hazırlanan raporda Şahin’in “uzaktan atışla öldürüldüğü” ve Şahin’in tırnakları arasında fail Aykul’un DNA’sının çıktığı belirlendi. Ancak mahkeme Eylül 2018’de verdiği kararda, rapora rağmen fail Aykul’a “bilinçli taksirle öldürme” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verip “iyi hal indirimi” uyguladı. Ceza 5 yıl 3 aya indirildi. 1 yıl tutuklu kalan Aykul, aynı duruşmada yurtdışı yasağıyla tahliye edildi.

Şahin’in ailesi ve avukatları, karara karşı Adana Bölge Adliye Mahkemesine itirazda bulundu. 2 hafta içerisinde kararını açıklayan bölge mahkemesi, Şahin ve ailesinin yaptığı itirazı reddederek mahkeme kararını onadı. Dosya 6 yıldır Yargıtay’da bekliyor.

Öte yandan yargılama başladıktan sonra Şahin’in aile ve avukatlarının çabalarıyla, soruşturma aşamasında pek çok hukuksuzluğun yapıldığı ortaya çıktı. Fail Aykul’un evinde duyulan silah sesi ardından eve gelmek isteyen komşularına kapıyı açmadığı, olay yerinde temizlik yaptığı ve başka polis arkadaşlarıyla telefon görüşmesi yaptığı öğrenildi. Soruşturma aşamasında ise soruşturma savcısının olay yerine dahi gelmediği ortaya çıktı. 

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA