Mersin’deki Fabrikalar İçin Soru Önergesi | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mersin’deki Fabrikalar İçin Soru Önergesi



 

Haber Merkezi

 

Mersin’in Akdeniz ilçesi Karacailyas bölgesi Abdullah Şahutoğlu Mahallesi sakinleri, mahallelerinde yıllardır işletmede olan sanayi tesislerinin yaydığı kirletici gaz ve tozlara tepki olarak, zehir solumak istemediklerini söyleyerek, Mersin Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Mersin Adliyesi önünde toplanan mahalle sakinleri özellikle Başhan Tarım Fabrikası ve Arbel Fabrikası ile Çimko Beton Santrali’ne tepki göstererek, söz konusu işletmelerin yerlerinin Akdeniz Belediyesinin imar planlarında depo alanı olarak gözüktüğüne dikkat çekerek, işletmelerin belediye planlarına göre çalışmalarının yasal olmadığını savundu.

Mahalle sakinlerine destek veren Mersin Çevre Platformu da burada bir basın açıklaması yaparak, yetkilileri göreve çağırdı.

 

DEM PARTİ MERSİN MİLLETVEKİLLERİNDEN ORTAK SORU ÖNERGESİ

Son olarak konu TBMM’ye taşındı. DEM Parti Mersin Milletvekilleri Perihan Koca ve Ali Bozan Mersin ili Akdeniz ilçesi Abdullah Şahutoğlu Mahallesi’ndeki çevresel yıkımı gündeme taşıdılar.

“Abdullah Şahutoğlu Mahallesi’ndeki Fabrikalar Denetleniyor mu?” başlığıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle verilen ortak soru önergesinde Abdullah Şahutoğlu Mahallesi’nde bulunan Başhan, Arbel, Narin, Çimko Beton Santrali, Baltular Plastik ve diğer işletmelerin çevredeki derelere, havaya ve toprağa yoğun biçimde kirletici bıraktıkları, halk sağlığını tehdit ettikleri ve gürültü kirliliği yarattıkları ifade edilirken, söz konusu işletmelerin kullandıkları kömürün duman ve isinin havaya karıştığı ve ciddi bir hava kirliliği yarattığı ifade edildi.

 

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

Geçtiğimiz günlerde mahalle halkının söz konusu işletmelerle ilgili savcılığa toplu bir şekilde suç duyurusunda bulunmalarının ardından konuyu meclis gündemine taşıyan DEM Parti vekilleri bakanlığa şu soruları yöneltti: “Söz konusu işletmelerin çevreye ve halk sağlığına olan etkileri bakanlığınızca denetlenmekte midir? Söz konusu işletmeler hangi kriterler çerçevesinde üretim faaliyetine devam etmektedir?

Söz konusu işletmelere bakanlığınızca bugüne dek ne gibi yaptırımlar uygulanmıştır?

Bu işletmelerin imar planında aslında depo oldukları ancak plana aykırı bir şekilde üretim faaliyetinde bulundukları iddiası doğru mudur? Bu konuda bakanlığınızın bir incelemesi var mıdır?”

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA