Mersin’deki Rus şirkete 2 ay men cezası! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mersin’deki Rus şirkete 2 ay men cezası!



 

Haber Merkezi

 

Ticaret Bakanlığı, merkezi Mersin’de bulunan Rus sermayeli 'Iqube Survey' adlı uluslararası gözetim şirketinin 2 ay faaliyetten menedilmesini kararlaştırdı.

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğde, IQube Survey Turizm Uluslararası Gözetim Sörvey ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti’nin faaliyetinin iki ay süreyle durdurulduğu belirtildi.

Ticaret Bakanlığı'nda yayımlanan tebliğe göre faaliyeti durdurma kararı Uluslararası Gözetim Şirketi Statüsüne İlişkin Tebliğ (ürün güvenliği ve denetim) hükümlerine aykırı davrandığı gerekçesiyle alındı.

Karar, tebliğin Resmi Gazete’de yayımı tarihinden 15 gün sonra yürürlüğe girecek.

 

RUSYA SERMAYELİ

Ticaret Sicil kayıtlarına göre Iqube Survey Turizm Uluslararası Gözetim Sörvey ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. Haziran 2013’de Antalya merkezli olarak kuruldu.

Şirketin tek hissedarı Rusya’nın St. Petersburg kenti merkezli Translogistic Company Limited olarak yer alıyor. 10 bin lira sermaye ile kurulan IQube Survey’in yetkilisi olarak da Evgeny Massalitin gösteriliyor. Kuruluşundan bir ay sonra da şirketin sermayesi 100 bin liraya yükseltildi.

Kasım 2021’de şirketin hisseleri yine St. Petersburg merkezli olan Rubicon Limited Şirketi’ne devredildi. Ancak şirketin yöneticisi konumundaki Evgeny Massalitin görevine devam etti.

Mayıs 2022’de Iqube Survey şirketinin merkezi Antalya’dan Mersin’e taşındı.

Şirketin internet sitesinde “IQube Şirketi 2005 yılından bu yana muayene, ihracat raporu, farklı kargo türlerinin kalite ve miktar kontrolü, üretim prosedürü, varlıklar konularında hizmet vermektedir” deniliyor.

İnternet sitesinde şirketin sadece Rusya'da değil yurtdışında da temsilcilik zincirini sürekli genişlettiği, şu anda IQube'un Moskova, Novorossiysk, Rostov-on-Don ve Vladivostok'ta ve ayrıca Merkez, Privolzhsky ve Kuzeybatı Federal Bölgelerinin 12 şehrinde ofisleri bulunduğu belirtiliyor.

“Ayrıca Türkiye'de; Antalya, Mersin, İzmir ve Samsun ve Polonya'da Varşova temsilcilikler açılmaktadır. Anket sağlayıcıları ile geniş bağlantılar ve tüm dünyadaki acente ağının mevcudiyeti nedeniyle Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Orta ve Güneydoğu Asya'da anket hizmeti vermekteyiz” bilgisine de yer veriliyor.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA