Gülnar su, yol, asfalt istiyor! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Gülnar su, yol, asfalt istiyor!



 

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in Gülnar ilçesinde kışın 50 bin olan nüfus yaz aylarında 150 bini aşması ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatının bölgede yapılaşmayı arttırması bölgedeki altyapı eksikliklerinden kaynaklı mağduriyeti arttırmaya deva ediyor.  

 

“MUSLUKLARDAN SU İÇİLMİYOR”

Son olarak ilçenin yıllardır yaşadığı susuzluk ve yol sorunları yeniden gündeme geldi. Gülnar’dan Meclis Üyesi MHP’li Yaşar Bahar, Mersin Büyükşehir Belediye Meclis toplantısının ilk birleşiminde Büyükşehir’e yıllardır tamamlanamayan Ilısu İçme Suyu Projesini sordu. Bahar, “Gülnar’daki gölet mesire alanın kenarını 4 km asfalt yaptığınız için teşekkür ediyorum ama Örtülü Köyünde şuanda musluklardan su içilmiyor, tankerlerle taşınıyor. Bu durum yıllardır böyle. Ilısu Projesi ne zaman bitecek? 2017 yılında başlayan ve 2019 yılında bitmesi gerekirken, bin 50 gün geçmesine rağmen bizim Ilısu’yumuz gelmemiştir. Suyu olmayan köylerimize sadece Ilısu’dan kaynak verebileceğimizden konunun aciliyeti bundandır. Oralarda hiçbir kaynak yok” dedi. 

 

AKKUYU İŞÇİ SERVİSLERİ İÇİN YOL TALEBİ

Ayrıca Gülnar’dan Akkuyu Nükleer Güç Santraline çalışmaya giden 8-10 otobüs olduğunu söyleyen Bahar, yol taleplerin ede değindi. Yaşar Bahar, “Bu servisler sabah gidip akşam dönüyorlar. Ancak Gülnar’da 35 kilometre uzunluğa sahip Delikaya- Koçaşlı yolunda 45 tane virajımız bulunmaktadır. Yine aynı yere gitmek için Gülnar Beydili Sipahili yolunu takip edersek yol28 kilometreye düşüyor ve viraj sayısı da 13’e geriliyor. İnsanlar zaten 8-10 saat çalışıyor ve sonrasında 45 tane virajdan çok rahatsız oluyorlar.

Ayrıca Kayrak – Çavuşlar arasında ki yol 6 kilometre olup kestirme yolumuz olup burası çevre köylerin bağlantı yolu konumunda. Ancak bu bağlantı yolu asfalt yapılmadığı için civar köyler 22 kilometrelik yolu dolaşmak zorunda kalıyorlar.

 

“BÜYÜKECELİ’DEN SELAM GETİRDİM, SICAK ASFALT SÖZÜNÜZ VARMIŞ ONU BEKLİYORLAR”

Yine Büyükeceli Mahallesizden size selam getirdim, sıcak asfalt sözünüz varmış onu heyecanla bekliyorlar. Bir de Büyükeceli’de mezarlık bitti. Geçenlerde bir cenazeye gittik, son cenazeyi koyduk, ‘Gördünüz işte başka yerimiz kalmadı’ dediler. Bu konuda acil çözüm bekliyoruz” dedi.

 

SEÇER: “SÖZÜMÜ YERİNE GETİREMEDİM”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise Gülnar’ın talep ettiği hizmetlere ilişkin, verdiği sözlerin tutulmadığı iddialarını kabul etti.

Sözünü tutmadı denildi, verdiğim söz ile başlayayım doğru söylüyorlar. Gülnar’da Ortaokul ve Atatürk Caddesi’ne sıcak asfalt yapıldı, ben buralar için söz verdik diye biliyorum. Bunları 2023 yılında tamamladık. Oralarda çalışmalarımız da devam ediyor. Belediye başkanı ile görüşün gereğini yapalım.

Ayrıca 2023 yılında Kayrak Mahallesi merkez yolunun 2,5 kilometre sathi kaplama olarak tamamladık. Diğer bahsi geçen yerlerin bizimle alakası yok. Bizim ağımızla ilgili değil. Kayrak- Korucuk arası grup yolu bize ait ve bakımlı ama bilmediğimiz bir şey var ise yol asfalt birimimize bilgi verebilirsiniz. Sizin bahsettiğiniz kısım orman yolu.

Ve Örtülü İçe Suyu Projesi ile ilgili yeni sondaj devreye alındı. Fakat yeterli olmadı.

 

“BURADA YETKİ ALIP BOL BOL BORÇLANIYORUM ORAYA, BİR TÜRLÜ BİTMİYOR”

Gelelim Ilısu Projesine. Ilısu projesi benden önce başlamış, İller Bankası marifetiyle gidiyor, sizden burada yetki alıp bol bol borçlanıyorum oraya, bir türlü bitmiyor. Bir sorunlu müteahhit vardı., müteahhitle artık sözleşmeyi feshedecek noktaya geldik. Büyük uğraşlar sonrasında çünkü İler Bankası koordine ediliyor bu iş.

Bu projeyle ilgili burada bize kredi verildi, bir de hibemiz vardı 4 milyon Avro’luk ama sorunlu çünkü Pamukluk ile aynı pakette.

Biz bu işlerin üzerindeyiz ama altyapı yatırımları ucuz yatırımlar değil. Bunlar pahalı yatırımlar. Ben size 70 milyon Avro’luk bir liste getirdim” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA