Mersin’e müdür dayanmıyor! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mersin’e müdür dayanmıyor!



 

HEDİYE EROĞLU

 

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı, karar ile birlikte 4 bakanlığa yeni Bakan Yardımcıları atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ise Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay atandı.

 

O KOLTUĞA MÜDÜR DAYANMIYOR!

Ancak bu atama Mersin İl kültür Turizm Müdürlüğünde sürekli olarak değişim yaşanması tartışmalarını da alevlendirdi.

2022’de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince, Kültür ve Turizm Bakanlığınca taşra müdürlüklerinde yapılan yeni görevlendirmeler ile 10 yılı aşkın süre vekaleten yürütülen Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne asaleten atama yapıldı. Yaklaşık 11 yıl önce Mehmet Çalışkan’ın görevden alınmasından buyana farklı isimlerce yıllardır vekaleten yürütülen Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün bu durumu kamuoyunda büyük tepki çekti.

 

KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ?

Mersin gibi tarihi, doğası, kültürel ve doğal varlıkları ile Türkiye’nin gözbebeği olan bir şehirde il kültür ve turizm müdürlüğünün 11 yıl gibi uzun bir süre vekaleten sürdürülmesi ayıbı nihayet sona erdi.

Mersin İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Emre Duru iken, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile AKP’den milletvekili aday adayı olan Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü vekili Cengiz Ekici Mersin’e asaleten atanarak müdür oldu. Yılladır turizm müdürü açısından bir türlü yüzü gülmeyen Mersin’de müdür vekili Emre Duru kadro beklerken, yaklaşık 6 yıldır kadro bekleyen Ekici’nin asaleten müdür olarak atanması Mersin’de şaşkınlık yarattı.

AKP’den milletvekili aday adayı olan Cengiz Ekici, 2022 yılı Mart ayında Mersin’e asaleten atanarak müdür oldu ama aradan geçen bir yılın sonun kasım 2023’te cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile görevden alındı.

Cengiz Ekici, 2023 Kasım ayında görevden alınırken, Mayıs’ta Bolu’dan atanan Hakan Doğanay cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile asaleten müdür oldu.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA