Tarsus Sarıulak zeytini ve zeytinyağı için uyarı | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Tarsus Sarıulak zeytini ve zeytinyağı için uyarı



 

Haber Merkezi

 

Tarsus Ticaret Borsası (TTB) tarafından düzenlene toplantıda; coğrafi işaretle tescillenen zeytin ve zeytinyağı Tarsus Sarıulak Zeytini ve Zeytinyağı, zeytin işleyicisi borsa üyelerince mercek altına alındı.

Açılış konuşmasını yapan Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, üye ziyaretlerinde zeytin işleyicisi borsa üyelerinden gelen talep üzerine coğrafi işaretli Tarsus Sarıulak zeytini ile zeytinyağının geleceği noktasında çıkmaza sürüklenmemesi için alınması gereken önlemleri istişare etmek amaçlı toplandıklarını ifade etti.

“Tarsus Sarıulak Zeytinyağı Ticaret Borsamız tarafından düzenli olarak analizleri yaptırılmaktadır” diyen Teke, analiz sonuçlarına göre insan sağlığına en uygun besin değerleri ve özellikle 600-836 arasında değişen toplam fenol oranı ile kanser önleyici bileşiğe sahiptir” dedi.

 

“TARSUS, 40 BİN TON ZEYTİN ÜRETİMİ BEKLİYOR”

Tarsus Sarıulak Zeytinyağı 2024 yılı rekolte değerlendirmesinde de bulunan Başkan Teke, “Bu sezon 775 bin Tarsus Sarıulak Zeytin ağacımızdan yaklaşık 40 bin ton zeytin üretimi bekliyoruz. Bunun yaklaşık 15 bin tonunu sofralık olarak tüketileceği kalan kısımdan yaklaşık kayıplarla 7 bin ton civarında Tarsus Sarıulak Zeytinyağı üretileceğini tahmin ediyoruz.

 

“COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİMİZE ÖNCE BİZ SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Küreselleşen dünyada yerele ait değerler her geçen gün daha çok ilgi görürken buna paralel olarak yerele ait değerlerin korunmasının önemi de daha çok arttı. Bu noktada; Coğrafi işaretli ürünler kente bölgeye ve üreticisine marka değeri pazarlama gücü ve dolayısıyla ekonomik katma değer yaratıyor.

 

“TESCİL BELGESİNİ GÖRMEDEN ALMAYIN”

Coğrafi işaretle korunan ürünlerin tüketici daha fazla güven oluşturması beklenirken, ne yazık ki Biz sahip olduğumuz Coğrafi işaretli Tarsus Sarıulak Zeytini ve Coğrafi işaretli Tarsus Zeytinyağımızı korumaktan uzağız.

Aslında coğrafi işaretli ürünler piyasada satışı yapılan benzer ürünlere karşı koruma altında olduğu için rekabet düzeyi açısından daha avantajlı olmasına rağmen bu rekabeti sağlayamayan yine biz oluyoruz.

Bu toplantıda alınan kararlarımızı, Coğrafi işaretli Tarsus Sarıulak Zeytini ve Coğrafi işaretli Tarsus Zeytinyağımızı nasıl koruyacağımızı kısa bir süre içinde kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA