Mersin birinci oldu | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mersin birinci oldu



 

Bu sezon ilk kez Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edecek olan Mersin Spor Kulübü (MSK) Erkek Basketbol Takımı, Ankara’da düzenlenen Yalçın Efe Turnuvasında parkede fırtına gibi esti.

Turnuva kapsamında önceki gün Yalovaspor Basketbol’u 84-58 ile geçen Mersin ekibi, final karşılaşmasında ise Darüşşafaka Lassa’yı da 92-79 skorla mağlup ederek turnuvayı şampiyonlukla taçlandırdı.

 

MERSİN SÜREKLİ ORGANİZE BASKETLER BULDU

Pineiro ve Paco Cruz ile etkili olan Mersin rakibinin tam saha baskısını da cezalandırdı. Daçka tarafında ise Omari Moore yine muhteşem başladı maça. Mersin sürekli organize basketler bulunca Daçka molası geldi. Müthiş bir tempoyla geçen ilk çeyrek sonunda Mersin’in 30-22 üstünlüğü vardı.

İkinci çeyreğe de tam saha baskıyla ve çılgın rotasyonla başlayan Daçka 8-2’lik seriyle rakibi molaya zorladı. Mersin tekrar kontrolü eline alsa da Moore yine fark yaratan isim oldu. Olaseni pota altında büyük üstünlük kurarken zaman zaman iki takımın benchi de itirazlarını arttırdı. Devre Mersin’in 55-41 üstünlüğü ile sona erdi.

Üçüncü çeyrekte de Mersin’in yüksek tempoda kaliteli hücumları devam etti. Daçka rakibine yaklaşmaya çalışsa da her hamlesine çok çabuk yanıt aldı. Mersin benchi bir pozisyonda iki teknik faul birden aldı. Gerel Simons’ın çok etkili olduğu Mersin farkı 20’li sayılara çıkardı. Son çeyreğe Mersin 80-59 üstün gitti.

Son çeyreğin başında Daçka’dan bir atak geldi. Tinkle’ın etkili oyunuyla farkı eritseler de yine baskıyı cezalandıran Mersin tecrübeli oyuncularıyla maçı tehdit oluşturacak noktaya getirtmedi. Son 3 dakikaya girerken fark 15 sayılardaydı. Cobbs kalan sürede oyunu çok iyi kontrol edip farkı korudu. Maçın son dakikasında oyuna giren 2008 doğumlu Anıl Alyanak müthiş bir blokla heyecanlandırdı. Karşılaşmadan 92-79 galip ayrılan Mersinspor Yalçın Efe Turnuvasının şampiyonu oldu.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA