Köylüler tükettikleri elektriği kendileri üretiyor | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Köylüler tükettikleri elektriği kendileri üretiyor



 

Haber Merkezi

 

Orman Genel Müdürlüğü ile Dünya Bankası arasında imzalanan anlaşma gereği İklime Dirençli Ormancılık Projesi (İDOP) kapsamında Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk sahasında bulunan Hacıhamzalı, Kösebalcı, Sayköy, Taşkuyu ve Ulaş köyleri olmak üzere toplam 61 hanede şebekeye bağlı çatı tipi güneş enerjisinden elektrik üretimi (ŞEBGES) kurulumunu tamamlandı.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, orman köylerinde farkındalık oluşturmak ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla destek olmak üzere köylülere ihtiyaç duyduğu elektrik enerjilerini kendileri üretebilmeleri için İklime Dirençli Ormancılık Projesi (İDOP) kapsamında 5.612.000 TL kredi ve 1.403.000 TL hibe olmak üzere toplam 7.015.000 TL sıfır faizli % 20 hibeli 2 kW gücünde 7 yıl geri ödemeli 20 yıl ekonomik ömrü olan şebekeye bağlı çatı tipi güneş enerjisinden elektrik üretimi (ŞEBGES) projesi uygulandı.

Yaklaşık 140 kW güneş enerjisi kurulum gücüne ait tesisin 100 kg nitroz(N2O),120 kg kükürtdioksit (SO2) ve 140 ton karbondioksit(CO2) emilimi yaparak sera gazı emisyonları ve hava kirliliğini azaltır. Güneş enerjisi elektrik üretimi fosil yakıtların kullanımının yol açtığı çevresel etkileri azaltarak ekosistem ve yaşanabilir bir dünya için doğal yaşam alanlarının tahrip olmasını önleyerek daha yaşanabilir bir dünya için Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ORKÖY destekleri ile vatandaşların yanında olacaklarını belirtti.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA