İstiklal Caddesi’nde dubalar neden kaldırıldı? | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

İstiklal Caddesi’nde dubalar neden kaldırıldı?



 

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde yap-boz anlayışı ile yaptığı çalışmalara bir yenisi eklendi.

Kentin en eski ticaret merkezi olarak bilinen Akdeniz ilçesine bağlı İstiklal Caddesi’nde geçen sene hayata geçirilen ve eleştirilere neden olan yenileme adı altındaki düzenlemelere bir yenisi eklendi.

Caddede 3 etap halinde asfalt, refüj ve kaldırım yenileme çalışmaları yapan belediye ekipleri, son olarak bisiklet yolundaki dubalar bilinmeyen bir sebeple söküldü. Belediye işçileri yapılan işlem ile ilgili bilgi vermezken, belediye yönetiminden de konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

 

YİNE BİLGİ VERİLMEDİ

İstiklal Caddesi’nde halkın ve çevredeki esnafların görüşleri alınmadan yapılan yenileme ile trafik tek yöne düşürülürken, sağlı sollu park yapılmasına izin verilmesi uygulaması da büyük tepki çekmişti. Parkları önlemek için herhangi bir işlem yapılmaması nedeniyle bölge güzergahındaki trafikte sık sık tıkanmalar yaşanırken, Büyükşehir Belediyesi yönetimi şikayetlere kulak tıkarken, itiraz dilekçelerini de işleme almamıştı. Bu uygulamada da yine bölge sakinlerinin görüşlerini yapmayan belediyenin her hangi bir açıklamada bulunmaması da eleştiri konusu oldu.

 

“İSTİKLAL CADDESİ’NDE BİSİKLET YOLU UYGULAMASINA SON MU VERİLİYOR?”

Eski görünümünden kurtararak, modern bir yapıya kavuşturma iddiasıyla İstiklal Caddesi’nde altyapı yenileme ve asfaltlama işlemlerinin yanında, bisiklet yolu ve engelli vatandaşlar için de engelli yüzeylerin bulunduğu kaldırım düzenlemesi gerçekleştirdi.

Ancak son olarak bisiklet yolundaki dubaların kaldırılması kafalarda soru işaretleri yarattı. “İstiklal Caddesi’nde bisiklet yolu uygulamasına son mu veriliyor?” soruları gündeme gelirken, geçen sene yenileme çalışmaları esnasında bu düzenlemeye yönelik tepkilere kulak asmayan belediye yönetiminin neden şimdi böyle bir karar aldığı anlaşılamadı.

 

“PARK EDİLMESİ ÖNLENMELİ”

Çok yoğun bir güzergah olan İstiklal Caddesi’nde tek yön uygulamasına geçip, bisiklet yolu de yolu daraltan ve parklara izin vermesi nedeniyle tıkanmalar yaşanmasına sebep olan belediyenin yap-boz uygulaması tepkilere neden oldu.

Çevre sakinleri ve esnaf özellikle park yapılmasının engellenmesi için çalışma beklerken dubaların da kaldırılmasının caddedeki tıkanıklığı arttıracağına dikkat çekerek, yetkililerin cadde ile ilgili düzenlemelerinde bölge sakinlerinin görüşünü alması ve park yasağına karşı denetleme hizmetini arttırmasını istedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA