Mersinli akademisyen Teknofest’te | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mersinli akademisyen Teknofest’te



 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İskender Özkul, kendisinin geliştirdiği klimalara entegre çalışan nemlendirme cihazı ile 5-8 Eylül tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Teknofest Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması’na katıldı.

Yarışmada finale kalma başarısı gösteren 28 proje arasına giren bu yenilikçi proje, klimaların yalnızca ısıtma ve soğutma işlevlerini değil, aynı zamanda ortamın nem dengesini yüzde 40-60 aralığında tutarak yaşam konforunu artırmayı hedefliyor.

Doç. Dr. İskender Özkul, “Bu yeni nesil klimalar hem soğutup/ısıtarak hem de nemlendirerek şartlandırdığı ortamların hava kalitesini ve konfor düzeyini üst seviyeye çıkaracak ve klimalar artık rahatsızlık vermeyecek.”

Yarışma sonuçlarına göre ilk 3’e giren projeler, 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana’da düzenlenecek Teknofest’e katılma hakkı elde edecek.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA