İlk ders zilini Vali Pehlivan çaldı | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

İlk ders zilini Vali Pehlivan çaldı



 

YUSUFCAN GÜDÜK

 

Türkiye’de 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Mersin'de 428 bin 692 öğrenci ve 30 bin 421 öğretmen ders başı yaptı.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Toroslar Şehit Fikri Dilsiz İlköğretim Okulu’nda 2024 – 2025 Eğitim Yılı Açılış Töreni düzenlendi.

Törende Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve kent protokolü öğrencileri yalnız bırakmadı. Protokol açılış törenin ardından protokol sınıfları gezerek öğrencilerle bir araya geldi.

Bazı aileler de yaz tatilinin ardından çocukluklarının okuldaki ilk günde yaşadıkları heyecana ortak oldu.

 

“YENİ OKULLAR İNŞA EDİYORUZ”

Mersin’de ilk ders zilini düzenlenen törenle Vali Ali Hamza Pehlivan çaldı. Pehlivan törende yaptığı konuşmada, “Mersin’de devletimizin imkanlarıyla eğitim öğretim altyapımızı her geçen gün çok daha iyi noktalara getiriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın yatırım programları çerçevesinde, yeni yeni okullar inşa ediyoruz. 6 Şubat 2023’te büyük bir deprem yaşadık. Allah bir daha öyle afetler göstermesin. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza bir kere daha Allah'tan rahmet diliyorum.

İlimizde çok şükür yıkım, can kaybı olmadı ama özellikle okul binalarımızın etkilendiğini gördük ve analizler yapmamız gerekli oldu. Gerekli tespitleri, teknik ekiplerimiz tarafından yaptık. Bu süreçte bazı okullarımızı birleştirmek durumunda kalmıştık. O günden itibaren geçen 1,5 yıl içerisinde 40 okulumuzun yeniden yapımını tamamladık. 13 okulumuzun yapımı da 2 ay içerisinde bitecek ve bu yıl çıkmadan 53 okulumuzun yapımını tamamlamış olacağız. 21 okulumuz da 2025 yılının ilk çeyreğinde tamamlanmış olacak.

 

2 YILDA 75 OKUL YENİDEN YAPILMIŞ OLACAK

Dolayısıyla çok süratli bir şekilde 2 yıla varmadan ilimiz genelinde 75 civarında okulumuzun yeniden yapımını gerçekleştirmiş oluyoruz. 20 okulumuzun da güçlendirme çalışmalarını tamamladık. Dolayısıyla toplamda 100 okulumuza dokunmuş oluyoruz. Tabii bu derslik itibariyle kalan işleri de tamamladığımızda önümüzdeki yıl sonu ve bir sonraki yılın başı itibariyle toplamda 150’ye yakın okulumuzu yenilemiş olacağız. Bu sayede de 2 bin 700 yeni derslik yeniden kazanmış olacağız. Bu konuda hızlı bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA