CHP’li Seçer aynı; ekmeğe zam, Metro için borçlanma! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

CHP’li Seçer aynı; ekmeğe zam, Metro için borçlanma!



 

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin Ağustos ayı meclis toplantısının ikinci birleşimi Kongre ve Sergi Sarayında 15 idareden gelen ve 2’de komisyonlardan gelen toplam 17 konunun görüşmesi ile yapıldı.

Cumhur İttifakı’nın yeteri kadar söz almakta zorlandığını dile getirdiği toplantıda CHP’liler bunu kabul etmedi.

Ayrıca sokak hayvanlarının uyutulması ile ilgili Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer’in “Camilerde, tarikat yurtlarında çocuklara tecavüz edenler uyutulsun” sözlerine tepki gösteren AKP, ifadenin tüm inanları hedef aldığını savundu. Tuncer ise sözlerinin bu anlamı taşımadığını ileri sürdü.

CHP’liler Mezarlık katlı kavşağının ailesinin hazır olmasına rağmen inşaata başlamamasını eleştirerek AKP’lileri bu konuda çalışmaya çağırdı.

 

HİZMET ELEŞTİRİLERİNE YETKİ VURGUSU

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, hizmet eksiklikleri ve taleplere ilişkin görev ve etki alanları vurgusu yaparak, “Bizimle ilçe bürokrasisi arasında bir uçurum yok, bugüne kadar böyle geldik undan sonra da böyle devam edecek. Bu Çamlıyayla için de Akdeniz Kaymakamlığı içinde böyledir” dedi.

 

MEZARLIK KAVŞAĞI NEDEN YAPILMIYOR?

Hal Katlı Kavşağı ve Sayarak Katı Kavşakları’nın da gündeminde olan öncelikle olarak yapılacak katlı kavşaklar olduğunu söyleyerek, “Mezarlıkta denilen Akbelen Katlı Kavşağı daha önce protokol Ulaştırma Bakanlığı karayolları Genel Müdürlüğüne verildi. İki kavşak yapılacak bir kuzey de bir de güneyde. Kuzeydeki yapıldı. O zaman Mersin’deki siyasi atmosfer farklıydı. Büyükşehir Cumhur İttifakına mensup bir belediye başkanı tarafından yönetiliyordu Ancak biz yönetime geldikten sonra bu konuyla ilgili bir çok kez görüşme yapılmasına rağmen çalışmaları ilerletemedik. Projede revizyon gerekti ve Ankara’ya gitti ama 15 aydır hala dönemedi” dedi.

AKP’li Tunçaz ise bakanlık nezdinde görüşme ve taleplerin devam ettiğini söyleyerek “Aynı muhitte yolu kullanan sakinler olarak nasıl kolaylık sağlayacağının bilincindeyiz. Böyle bir yolun yapılması bizim de arzumuzdur, takipçisiyiz” dedi.

 

ALTYAPI YATIRIMLARI İÇİN HÜKÜMETTEN DESTEK İSTEDİ

Altyapı yatırımları ile ilgili ihaleleri tamamlanan projeler için AKP’lilerden destek isteyen Seçer, “İş artık siyasileri dokunmasına kaldı. Bürokratik işlemlerin hızlanması lazım. Kimseden para istemiyoruz. Hangi partiden olursa olsun herkes bu projelere Mersin’in geleceği için katkı sunması gerekiyor.

Pamukluk Barajı İçme Suyu Arıtma Tesisi de 2018’de DSİ ile protokol yapılıyor çünkü yüksek meblağlı bir proje. Yaklaşık 7 milyar lira gerekiyor. Bu işi DSİ yapsın, Büyükşehir’i uygun vadelerle borçlandırsın dedik. Daha önce yapılmış. Ben göreve gediğimde 30 yıllık hesabı Dsi ile ben kapattım. Bunlar Mersin’in geleceği ile ilgili projeler. Ama tartışma konusu oldu ve yapılmadı. O zaman yüzde 50’sini siz yapın diğer yarısını da biz yapalım dedik. Buna olumlu bakıldı ama yeterli ödenekler aktarılmadı. Arıtma ile ilgili bizi ilgilendiren bölüm de 3- 3,5 milyar liralık bir yatırım. 1.7 milyarlık kısmını yani 46 milyon Avro, Avrupa Kalkınma Bankasının deprem fonundan temin ettik hibe olarak.

Şuanda depremzedelerin yanında gelmiş sığınmacılar var. Hizmet yapılan kişi sayısı 2,7 milyon. Banka fazladan gerekecek parayı da verecek. Ama hükümetin genel hayata etkili afet bölgesi ilan etmesi gerekiyor. Tüm meclis üyelerimizin bu konuda desteği lazım.

Sizin sunacağız katkı Mersin’in geleceği için olacak benim siyasi geleceğim için değil” dedi.

 

METRO İÇİN 3 MİLYAR 507 MİLYON TL’LİK BORÇLANMA

Mecliste daha sonra Seçer’in Metro için 3 milyar 507 milyon TL değerinde finansman bulunması için yetki talebi maddesi gündeme geldi.

Cumhur İttifakı proje bazlı getirilen borçlanma taleplerine destek vereceğini söyleyerek

‘evet’ oyu verdi. Seçer ise Hazine akanlığında bu işin onaylanmasının asıl mesele olduğunu söyleyerek, “20217in ağıstos ayında o günkü yatırım programında 900 milyon TL’lik borçlanma yetkisini alıp Hazine’ye gönderdik, o dönemden bu döneme 3 bakan geçti. Hali hazırda 45km’lik raylı sistem projemiz var. 5 yıl oturmadık Mersin’in ulaşımı için çalıştık. Şimdi Metro için kredi olmazsa olmaz. Metro’nun birinci ana hattı eski otogar eni otogar hattı ve şehir hastanesini beraber yürüteceğiz” diyerek Cumhur İttifakı’na destek için teşekkür etti.

 

HALK EKMEK ZAMLANDI

Mecliste ayrıca oy birliğiyle 200 gram somun ekmek 7,5 TL ve 300 gram Ramazan pidesi 15 TL oldu.

 

VERGİ BORCUNA KARŞILIK EKMEK FABRİKASI TEMİNAT OLDU

Ayrıca Mersin Büyükşehir Kültür Sanat Bilim Ulaştırma Ticaret ve Sanayi A.Ş’nin Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı Liman Vergi Dairesi’ne olan 292 milyon 140 bin 994,16 TL vadesi geçmiş vergi borcunun tecil ve taksitlendirilebilmesi için; mülkiyeti belediyeye ait Akdeniz İlçesi, Nusratiye Mahallesi, 954 ada 136 parsel numaralı, 7 bin 969,11 metrekare yüzölçümlü Kârgir Ekmek Fabrikası ve müştemilatı niteliğindeki taşınmazın teminat olarak gösterilmesine ilişkin teklif de oy birliğiyle kabul edildi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA