Toroslar’da maaş skandalı! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Toroslar’da maaş skandalı!



 

HEDİYE EROĞLU

 

AKP iktidarının yüksek ve çifti maaş uygulamasına her fırsatta tepki gösteren CHP farklı davranmıyor! Bu durumun son örneği Mersin’de yaşandı.

Toroslar Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın başkanlığında yapıldı.

Toplantının açılışında meclis üyelerini selamlayan Başkan Yıldız, göreve geldikleri 1 Nisan 2024’ten bu yana belediyede yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı.

 

BAŞKAN YARDIMCILARINA KIYAK MAAŞ

Meclisin dikkat çeken gündem maddesi ise geçtiğimiz günlerde başkan yardımcılıklarına getirilen Hasan Özalp Önal ve Hülya Ayhan Keskin’e verilecek maaş miktarı oldu.

Abdurrahman Yıldız yönetimindeki belediye idaresince meclise getirilen teklifte; “5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 49. maddesi hükümlerine göre, belediyemiz meclis üyeleri arasından

12/06/2024 tarihinden itibaren görevlendirilen 2 başkan yardımcısına 60 bin  TL + seyyanen ödenecek tutar kadar aylık ücret verilmesi” istendi.

Teklife AKP’li Muhammet Emin Tunçaz red oyu verse de oy çokluğunun CHP7de olması nedeniyle teklif geldiği gibi kabul edildi.

 

KIYAK MAAŞ, BELEDİYE BAŞKANI ZORUNLU GÖRDÜĞÜ TAKDİRDE VERİLİYOR!

Teklif detayında, “5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 49.maddesinin 7. Fıkrası gereğince ‘Norm Kadrosunda Belediye Başkan Yardımcısı bulunan belediyelerde norm kadro sayısına bağlı kalmaksızın Belediye Başkanı zorunlu gördüğü takdirde nüfusu 50 bine kadar olan Belediyelerde bir, nüfusu 50 bin 1- 200 bin arasında olan belediyelerde iki, nüfusu 200 bin 1 -500 bin arası olan belediyelerde üç, nüfusu 500 bin ve fazla olan belediyelerde 4 Belediye Meclis Üyesini Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirebilir. Bu şekilde görevlendirilen Meclis Üyelerine Belediye Başkanına verilen ödeneğin 2/3'ünü aşmamak üzere Belediye Meclisi tarafından belirlenecek aylık ödenek verilir ve taleplerine göre bir sosyal güvenlik kurumu ile ilişkilendirilir’ hükmü bulunmaktadır.

Belediyemizin koordineli çalışması, sağlıklı yapılanmanın ve hizmet akışının sağlanması, verim ve başarının yükselmesi amacından hareketle 5393 sayılı kanunun 49. maddesine istinaden Meclis Üyeleri arasından 12/06/2024 tarihinden itibaren 2 Başkan Yardımcısı görevlendirilmiştir. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 49. maddesi hükümlerine göre, belediyemiz meclis üyeleri arasından 12/06/2024 tarihinden itibaren görevlendirilen 2 Başkan Yardımcısına 60 bin TL + seyyanen ödenecek tutar kadar aylık ücret verilmesinin kabulüne, Muhammet Emin Tunçaz'ın red oyuna karşılık Plan ve Bütçe Komisyonu ile Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun ortak raporu doğrultusunda katılanların oy çokluğu ile karar verildi” denildi.

 

PARA YOK DEDİ, OKKALI MAAŞ VERDİ!

Belediyeyi MHP’li yönetimden 719 milyon 772 bin TL borçla devraldığını açıklayan Başkan Yıldız, geçtiğimiz günlerde de 24 milyon liralık vergi borcunun, hiçbir uyarı yapılmadan merkezi yönetim bütçesinden gelen paydan tek seferde kesilmesine tepki göstermişti.

Bu gelişmelerin ardından CHP’li Yıldız’a tepki yağdı.

Her fırsatta, “Tasarruf yaparak, yeni özkaynaklar yaratarak hizmete devam edeceğiz” açıklamaları yapan Yıldız’ın partilisi yardımcılarına yüksek maaş vermesi, “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Belediye kaynakları böyle mi verimli ve halk için kullanılacak?” yorumlarına neden oldu.  

 

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA