Yaylalarda futbol heyecanı dorukta | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Yaylalarda futbol heyecanı dorukta



 

YUSUFCAN GÜDÜK

 

Mersin’de her yıl geleneksel olarak düzenlenen köyler arası futbol turnuvaları sürüyor. Bu kapsamda yıllarca Toroslar Belediyesi tarafından düzenlenen ancak bu yıl Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen ‘Mahalleler Arası Geleneksel 30 Ağustos Zafer Kupası Ayvagediği Futbol Turnuvası ile Büyükşehir’in düzenlediği Fındıkpınarı 30 Ağustos Zafer Kupası Futbol Turnuvası tüm hızıyla sürüyor.

 

FINDIKPINARINDA MAÇLAR NEFES KESTİ

Geçen hafta bol gollü müsabakalara sahne olan ve heyecanı zirveye çıkaran turnuvada bu hafta oynanan maçlar nefes kesti. Fındıkpınarı ayağında mücadele eden 24 takım bu hafta sonu oynadığı maçlar şu şekilde sonuçlandı.

 

LİDER MENTEŞ SERİYE BAĞLADI

3. Haftanın açılış maçında A grubunda Kaleköy- Doğançay karşısında 3-0 kazanan taraf oldu. Grubun diğer maçında lider Menteş- Turunçlu’yu 4-1 yendi. Sarılar ise Bozön karşısında 2-4 mağlup oldu. Böylece A grubunda Menteş liderliğini korurken Kaleköy ise 2. Sırada yer aldı.

 

ÖLÜM GRUBUNDA KIYASIYA MAÇLAR

Turnuvanın en dikkat çeken gruplarında biri olan B grubunda oynanan maçlarda Zeybekler-Çiftlik ile 1-1 beraber kaldı. Kuyuluk ise Değirmençay ile 1-1berabere kalarak puanları paylaştı. Grubun son maçında Kocavilayet ise Tol karşında 1-0 kazandı. Son maçlardan sonra B Grubunda lider Kocavilayet olurken Kuyuluk ise 2. sırada yer aldı.

 

FINDIKPINARI KAZANMAYA DEVAM EDİYOR

Turnuvanın rahat geçen gruplarında biri olan C grubunda ise Çavak- Çevlik, karşında 3-0 gibi net bir skor ile galip gelmeyi başardı. Grubun diğer maçında Tepeköy-Gökçebelen karşısında 2-1 kazandı. Grubun son maçında ise lider Fındıkpınarı- Uzankaş  karşısında 2-1 kazandı.

Son maçlardan sonra C grubunda lider Fındıkpınarı yerini korurken Çavak ise 2. sırada yer aldı.

 

ESKİ MEZİTLİ VE EMİRLERİN KIYASIYA MÜCADELESİ

Son maçlardan sonra rekabetin zirve yaptığı D grubu maçlarında lider Eski Mezitli- Akarcayı 2-0 yendi.  Davultepe ise Kocayer karşısında 2-1 kazandı. Grubun son maçında Karahacılı ise Emirlere 1-3 mağlup oldu. Son maçlardan sonra oluşan puan durumunda lider Eski Mezitli olurken onunla aynı puana sahip Emirler zirve takibini sürdürdü.

 

 İŞTE AYVAGEDİĞİ’NDE Kİ MAÇLAR

Toplamda 18 takımın yarıştığı Ayvagediği Turnuvasında ise hafta sonu bol gollü maçlara sahne oldu. 3 Hafta maçlarında Güzelyayla- Burhan’a, 1-3 mağlup oldu. Değirmendere ise Ayvagediğine 1-4 mağlup oldu. Camili-Kurudere karşısında 9-2 gibi farklı bir skorla kazandı. Horozlu- Buluklu karşısında 2-1 galip gelirken, Kaşlı ise Gözneye 2-3 kaybeden taraf oldu. Aladağ- Doruklu karşısında 3-0 gibi net bir skorlar kazandı. Kavaklıpınar ise Arpaçsakarlar karşısında 3-2 kazanmayı başardı. Çavuşlu rakibi Musalı karşısında 5-1 gibi farklı bir skor ile galibiyete ulaşan taraf oldu.

 

İLK KEZ SÜPER KUPA FİNALİ OYNANACAK

Öte yandan bu yıl Toroslar’da şampiyon olan takım, Fındıkpınarı 30 Ağustos Zafer Kupası Futbol Turnuvası’nın şampiyonu ile süper kupa finali maçı oynayacak.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA