Mersin’e kadar geldi limanın adını bile anmadı | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mersin’e kadar geldi limanın adını bile anmadı



 

HEDİYE EROĞLU

 

AKP iktidarının Mersin’e yapımı için söz verdiği ancak 28 yıldır hayata geçmeyen Ana Konteyner Limanı yatırımının Adana’ya kaldırıldığı iddialarına tepkiler sürüyor. Mersin AKP Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Mersin’e yapılacak liman yatırımının devam ettiğini savunsa da devlet yönetiminden bu yönde bir açıklama gelmemsi kafaları karıştırdı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hakan Sefa Çakır, geçen hafta yaptığı basın toplantısında iktidar mensupları ile ilgili bir görüşme yapılıp yapılmadığı sorusu üzerine, “Tüm milletvekilleri ile görüştük, hükümetin vekilleri ile de görüştüm, bununla ilgili ne yapılacağı konuşuldu. Bilgi geldikten itibaren de bunu sunumları yapıldı. Milletvekili Ali Kıratlı vekilimiz ulaştırma bakanı ile görüşecektik ama sonucunu neticesini alamadık. Ulaştırma bakanından cevap bekliyoruz” dedi.

Mersin Ulaştırma Bakanlığı’ndan açıklama beklerken, ilginç bir gelişme yaşandı. Çukurova Havalimanı’nın 10 Ağustos’taki açılışı öncesi kente gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin’e geldi.

Ancak Mersin’e kadar gelen Bakan Uraloğlu, kentin en önemli gündem maddesi olan ve haber beklediği liman yatırımı ile ilgili tek bir cümle dahi kurmadan kentten ayrıldı.

Mersin dinamikleri ile de görüşme yapan Bakan Uraloğlu’nun tutumu tepki çekti.

Öte yandan Bakan Uraloğlu’nun kente geleceği ve incelemelerde bulunacağı belli olmasına rağmen her hangi bir girişimde bulunmaması da eleştiri konusu oldu.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA