Vali Pehlivan’dan Aydıncık çıkarması | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Vali Pehlivan’dan Aydıncık çıkarması



 

Haber Merkezi

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Aydıncık ilçesine çıkarma yaptı. Vali Pehlivan programı kapsamında bir dizi ziyaret, temas ve incelemelerde bulundu.

Programına Kaymakamlık ziyareti ile başlayan Pehlivan, Selahattin Hıdır ve kurum amirlerinden ilçenin genel durumu, yatırımlar, yerine getirilmekte olan kamu hizmetleri, çalışma ve faaliyetler hakkında bilgiler aldık, değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

 

ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET

Vali Pehlivan daha sonra 2005 yılında Amasya İli Suluova İlçesi’nde meydana gelen kaza sonucu Şehit olan Jandarma Çavuş Niyazi Kum’un Aydıncık Cumhuriyet Mahallesinde ikamet eden anne Sıddıka, baba Mustafa, kardeş Veysel Kum ve ailesini ziyaret etti.

Daha sonra saha incelemelerine geçen Pehlivan, Milli Eğitim Bakanlığının yatırım programı kapsamında, devam eden eğitim yatırımlarını inceledi.

Aydıncık Hürriyet Mahallesinde yapımı devam eden 24 derslikli ortaokul binası inşaatında incelemelerde bulunan Pehlivan, fiziki gerçekleşme oranı yüzde 33 seviyesine gelen, bodrum + zemin + 3 kat olarak inşa edilmekte olan okulda devam eden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

 

YAT LİMANI ÖNÜMÜZDEKİ YIL HİZMETE GİRECEK

Vali Pehlivan, ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Aydıncık’ta yaptırılan, özellikle turizm ve ticaret sektörü açısından il ve ilçeye değer katacak olan ‘Aydıncık Yat Limanı’ projesini de inceledi.

Devam eden geri saha dolgu, tahkimat ve ana mendirek çalışmalarını yerinde inceleyen Pehlivan, yapım sürecine ilişkin bilgiler aldı.

Vali Pehlivan, altyapı çalışmalarında yüzde 88 seviyelerine gelen yat limanının, 120 yat bağlama kapasitesi, alışveriş ve sosyal donatı alanları ile birlikte önümüzdeki yıl hizmete açılması planlandığını açıkladı.

 

“ÇİFTÇİMİZ NEREDE, BİZ DE ORADA”

Aydıncık’ta “Çiftçi Eğitim, Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı”na da katıldı. Bu kapsamda; Aydıncık Karaseki Mahallesi’nde, mahalle sakini çiftçilerle tarım sektöründe, Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere devletin ilgili bütün birimleri tarafından sağlanan destekler, hibeler, teşvikler ve geleceğe yönelik projeler hakkında bilgiler paylaşıldı. Çiftçilerin görüş, öneri ve talepleri dinlendi, sorular yanıtlandı.

 

TOKİ KONUTLARI YÜZDE 75’E ULAŞTI

Vali Pehlivan, Aydıncık İlçesinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından, 2021 yılında ilçede meydana gelen yangın afetinden zarar gören vatandaşlar ile sosyal konut hak sahipleri için projelendirilen ve 2023 yılı Haziran ayında yapımına başlanan konutların Atatürk Mahallesindeki inşaat sahasında da incelemelerde bulundu.

TOKİ yetkilileri, yüklenici firma temsilcileri ve kontrol ekibinin katılımıyla toplantı gerçekleştirdi. Proje kapsamında yatay mimariye uygun şekilde; bodrum+zemin + 3 kat, 16 ayrı blokta, toplam 286 konuttan oluşan binaların yapımında yüzde 75 seviyesine ulaşıldı.

Vali Pehlivan, “2024 yılı sonunda tamamlanacak ve teslim edilecek olan bu konutları İlimize kazandırdıkları için başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza, TOKİ Başkanlığımıza, her kademede katkı ve emeği olanlara İlimiz adına şükranlarımızı sunuyor, konutların hak sahibi vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

KEÇİBOYNUZU HASADI YAPILDI

Aydıncık Karaseki Mahallesinde keçiboynuzu (harnup) hasadı etkinliğine de katılan Vali Pehlivan, “Aydıncık İlçemizde yetiştirilen badem, zeytin, muz, limon gibi ürünlerin yanı sıra keçiboynuzu (harnup) da üretiliyor.

Enerji ve şifa kaynağı olan keçiboynuzunun; pekmezi, unu, kahvesi ve suyu yapılarak farklı formlarda tüketiliyor, tatlandırıcı ve gıda takviyesi olarak da kullanılıyor.

Emektar çiftçilerimize; sağlık ve huzur içerisinde, hayırlı bereketli hasatlar, bereketli kazançlar diliyorum” dedi.

 

VALİ PEHLİVAN MAHALLE SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

Vali Pehlivan, Aydıncık Yeni Mahalle’de, mahalle sakinleri ile de bir araya geldi, vatandaşların taleplerini dinledi.

Muhtarlarla da buluşan Vali Pehlivan, bir de toplantı gerçekleştirdi. İl genelinde ve Aydıncık İlçesindeki kamu yatırımları, yerine getirilmekte olan kamu hizmetleri hakkında bilgiler aldı. Vali Pehlivan, “Muhtarlarımızın dile getirdiği sorun, ihtiyaç, talep ve önerilerini dinledik, Mahallelerimizle ilgili çeşitli konularda değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunduk” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA