Akkuyu NGS’nin inşaat maliyeti 24 - 25 milyar dolar | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Akkuyu NGS’nin inşaat maliyeti 24 - 25 milyar dolar



 

Haber Merkezi

 

Rosatom Genel Müdürü Aleksey Lihaçev, perşembe günü Rusya Bilim ve Eğitim Konseyi toplantısında yaptığı açıklamada, Mersin Akkuyu nükleer santralinin Türkiye'deki inşaat maliyetinin cari fiyatlarla 24-25 milyar dolar olduğunu söyledi. Başlangıçta maliyet 20 ila 22 milyar dolar arasında tahmin ediliyordu.

TurkRus’un İnterfaks'tan aktardığı haberine göre Lihaçev, "İnşaatı şu anda Rostaom'un kendisinin finanse ettiğini, Türkiye'den finansmanın henüz başlamadığını" belirtti.

Lihaçev ayrıca, devlet kurumunun şu anda yurt dışında 22 güç ünitesi inşa ettiğini ve toplam 39 tesis için sözleşmesi olduğunu kaydetti. Rusya'da da yedi güç ünitesi inşa ediliyor.

 

SANTRALİN FİZİKİ AÇILIŞININ BU YIL İÇİNDE YAPILMASI PLANLANIYOR

Rosatom, Türkiye'nin ilk nükleer santrali Akkuyu'yu Mersin'de inşa ediyor. İstasyon, her biri 1200 MW kapasiteli dört güç ünitesinden oluşacak. Nükleer santralin fiziki açılışının bu yıl içinde yapılması planlanıyor. Daha önce Türkiye'nin Sinop ve Trakya'da iki nükleer santral daha inşa etme projelerini değerlendirdiği bildirilmişti.

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Atomexpo 2024'te ülkesinin Sinop ve Trakya'da yeni nükleer santralleri kiminle kuracağı konusunda yakın zamanda anlaşmaya varacağını bildirdi. Ona göre Türkiye, Sinop'taki nükleer santral projesinin geliştirilmesi konusunda ciddi ilerleme kaydetti. Rosatom ve diğer ilgili taraflarla diyalog sürüyor.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA