Mersin’deki ebelik öğrencileri Hatay’da proje tamamladı | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mersin’deki ebelik öğrencileri Hatay’da proje tamamladı



 

Haber Merkezi 

 

TÜBİTAK 2209 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan ve Mersin Üniversitesi (MEÜ) İçel Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü 4. Sınıf öğrencileri “Depremde Perinatal Süreçlerde Olan Kadınların Sağlık Hizmetlerinden Yararlanmalarını Kolaylaştıran ve Engelleyen Faktörler” ve “Deprem Sonrası Kadınların Emzirmeyi Sürdürme Durumları ve Emzirme Sürecini Etkileyen Faktörlerin İncelenmesi” isimli projelerini Hatay’daki konteyner kentlerde tamamladılar.

Öğrenciler, Ayşe Kurt, Saliha Nur Acıoğlu, Pelin Demir, Melisa Erol, Ayşe Ermanoğlu ve Sema Işık; danışmanlığını Ebelik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Gözde Gökce İsbir’in yer aldığı proje kapsamında, 9 - 24 Mart tarihleri arasında Hatay’da bulunan 15 konteyner kentte 696 haneyi ziyaret edip araştırma verilerini topladılar. Bunun yanı sıra öğrenciler üniversite eğitim-öğretim süreçlerinde edindikleri bilgi ve becerilerle perinatal süreçlerde olan kadın, bebek, çocuk ve ailesine gereksinimleri doğrultusunda danışmanlık da sunmuş oldular.

 

SAHA TECRÜBESİNİN ÖNEMİ BÜYÜK

TÜBİTAK 2209 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’nı birçok açıdan değerli bulduğunu ve öğrencilerin cesaretlendirilip, teşvik edilip ve desteklenerek elde ettikleri araştırma tecrübelerinin çok kıymetli olduğunu belirten Prof. Dr. Gözde Gökçe İsbir, “İlk olarak, öğrencilerimiz baştan sona bir TÜBİTAK projesinin yazılma sürecini deneyimlediler. Projenin kabulü sonrasında etik kurul ve Hatay AFAD İl Müdürlüğü’nden izin alma sürecinde yoğun çaba sarf ettiler. Sahada bir araştırmanın verilerinin toplanması sürecini tecrübe ettiler. Her konteyner kent için farklı organizasyon yapmak durumunda kaldılar. Bu durum, onların ekip içinde çalışma ve organize olabilme becerilerine katkı sağladı. Her konteyner kent için farklı kaymakamlarla iletişime geçip veri toplama sürecini başlatabildiler ki bu ilin diğer kurum liderleriyle iletişime geçme ve etkileşimde bulunma becerilerine katkı sağlamış oldu. Ayrıca, bu projeler kapsamında öğrencilerimiz ebelik bilgi ve becerilerini onlara eşlik eden Arş. Gör. Buse Alış öncülüğünde mezuniyet öncesinde pekiştirmiş oldu.” dedi.

TÜBİTAK 2209 projelerinin hem mesleki bilgiye, hem danışman öğretim elemanlarının bilimsel bilgi üretme sürecine hem de MEÜ’ye değer kattığını belirten Prof. Dr. Gözde Gökçe İsbir; öğrencilerin bu deneyimi kazanmalarını için sağladıkları desteklerden ötürü üniversite yönetimine, Hatay AFAD İl Müdürlüğü’ne ve Hatay Tayfur Sökmen Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu’na teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA