Çevre mühendislerinden taş ocaklarına titiz takip! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Çevre mühendislerinden taş ocaklarına titiz takip!



 

Haber Merkezi

                                                                 

Mersin’de DEN- KA Firmasının Toroslar ilçesi Hacgediği ve Yenişehir İlçesi Çukurkeşlik Mahallerinde yapmak istediği taş ocaklarına karşı direnişin olumlu sonuç vermesinde bölge halkını destekçisi olan Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Mersin Şubesinden, “Sürecin sonlanmadığını ve titizlikle takip edeceğimizi bildiriyoruz” uyarısı geldi.  

 

ÇEVREYE OLUMSUZ ETKİLERİ GÖRÜLDÜ

ÇMO Mersin Şube Başkanı Sinan Can, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, “Kentimizi ve doğal çevremizi yakından ilgilendiren uzun süredir yöre halkı ve paydaşlarımız ile birlikte titizlikle takip ettiğimiz, Toroslar ilçesi Hacgediği ve Yenişehir İlçesi Çukurkeşlik Mahalleri Mevkiindeki yapılması planlanan; Maden (Kalker) Ocağı, Kırma-Eleme Tesisi ve Mekanik Plent Ünitesi projesi ile ilgili olarak önemli bir gelişme yaşandı.

Bölge halkının haklı ve yerinde girişimleri ve ilgili kurumlara resmi başvuruları ile yapılan kamuoyu oluşturma çabaları ve verdiğimiz teknik destekler sonuç vermiş, 'çevresel etki değerlendirmesi olumsuz' kararı alınmıştır.

 

“ÇEVREYE KARŞI YAPILAN HER TÜRLÜ HUKUKSUZ MÜDAHALENİN TAKİPÇİSİYİZ”

Alınan bu kararı kentimiz adına son derece olumlu karşılıyor, sürecin sonlanmadığını ve titizlikle takip edeceğimizi bildiriyoruz. Bundan sonrada kentimizde gerçekleştirilmesi planlanan önemli yatırımlar ve çevreye karşı yapılan her türlü hukuksuz müdahalenin takipçisi olmaya devam ettiğimizi/edeceğimizi yinelemek istiyoruz. Kararın bir kez daha kentimize ve yöre halkına hayırlı olmasını diliyoruz.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA