Evden eve taşımacılık sektöründe yaşanan iş kazaları Meclis gündemine taşındı | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Evden eve taşımacılık sektöründe yaşanan iş kazaları Meclis gündemine taşındı



 

Haber Merkezi

 

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, evden eve taşımacılık işçilerinin yaşadığı sorunlarla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

Koca, önergede "Güvencesiz, düşük ücretli, emek yoğun ve kötü çalışma koşulları altında çalışma son zamanlarda ülkemizde oldukça yaygın görülen bir çalışma biçimine dönüşmüştür. Mersin ilimizde evden eve taşımacılık işçileriyle yaptığımız görüşmelerde çalışma koşulları hakkında birikmiş birçok sorunun olduğunu gözlemledik. Kayıt dışı çalıştırılma, uzun çalışma süreleri, asgari ücretin altına tekabül eden düşük ücretler, yoğun iş kazaları ve angarya işler yaptırılması oldukça yaygın görülen sorunların başında gelmektedir. Evden eve taşımacılık sektörü her yıl onlarca işçinin, oldukça kötü şartlarda çalışırken gerçekleşen iş kazalarından dolayı yaşamını yitirdikleri ya da yaralandıkları yerel ve ulusal basında sık sık yer etmektedir." dedi.

Koca, Işıkhan'a şu soruları yöneltti:

“Ülkemizde en çok iş kazalarının meydana geldiği sektörlerden birisi olan evden eve taşımacılık sektöründe son bir yılda kaç iş kazası gerçekleşmiştir? Bu kazalar sonucunda yaşamını yitiren ve yaralanan kaç işçi olmuştur?

İş kazalarının bu kadar yoğun olduğu evden eve taşımacılık sektöründe firmaların gerek iş güvenliği gerekse de iş kanununa aykırı olan güvencesiz çalıştırma bakanlığınızca denetlenmekte midir? Bakanlığınızca bu nedenlerden dolayı yaptırıma uğrayan firma sayısı nedir?

Yoğun iş kazalarının yaşandığı sektörlerden birisi olan evden eve taşımacılık sektörünün tehlikeli iş statüsüne alınması için bakanlığınızın bir girişimi var mıdır?

İşverenlerin işçileri güvencesiz çalışmaya zorlamaları konusunda bakanlığınızın ne gibi çalışmaları olmuştur? Bu konuda bir planınız mevcut mudur?”

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA