Mersin’de analiz laboratuar sayısı 8’e çıkacak | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mersin’de analiz laboratuar sayısı 8’e çıkacak



 

Haber Merkezi

 

Mersin Tarım İl Müdürü Arif Abalı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’ı ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Bucuge’nin de katıldığı görüşmede iki kurum işbirliğinde kent tarımını güçlendirmeye yönelik hayata geçirilebilecek projeler üzerine sohbet edildi. 

Kurulacak bir Tarım Koordinasyon Kurulu ile çok daha etkin çalışmalar yürütülebileceği üzerinde duruldu. Üreticinin de ihracatçının da standartlara uygun çalışmasının özendirilmesi gerekliliği dile getirilerek bunun için turizmdeki gibi yıldız sistemine geçilmesi önerildi. Sektörde iyiyle kötü ayırt edilerek üretici ve ihracatçının yer alacakları kategori gözetilerek destekleme yapılmasının faydaları değerlendirildi.

İl Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgi paylaşılan görüşmede 3 laboratuvarın daha ekleneceği ve kentteki analiz laboratuvar sayısının 8’e çıkacağı bildirildi. Aynı zamanda il müdürlüğü olarak tamamlama aşamasında oldukları bir yazılım bulunduğuna da değinen Abalı, bu programın tamamlanmasıyla analize gelecek ürünlerin laboratuvarların kapasitesine göre dağıtılarak yığılmaların önüne geçileceğini bildirdi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA