Afet Farkındalık Eğitimleri yapıldı | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Afet Farkındalık Eğitimleri yapıldı



 

Haber Merkezi

 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü; Mersin, Tarsus, Mut ve Gülnar Orman İşletme Müdürlükleri ile Fidanlık Müdürlüğü’nde çalışan personellere, başta deprem olmak üzere ülkede sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, afet anı ve sonrasında yapılacak doğru davranışları bireylere kazandırmak amacıyla Afet Farkındalık Eğitimi verildi.

Kurumun personeli A sınıfı İş Sağlığı Güvenliği (İSG) Uzmanı Somay Önalp tarafında verilen Afet Farkındalık Eğitimi Mersin Orman Fidanlık Müdürlüğü ile başladı. Mersin Orman İşletme Müdürlüğü, Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü, Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü ve Mut Orman İşletme Müdürlüğü ile devam etti.

İşletme müdürlükleri personellerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen Afet Farkındalık Eğitimlerinde deprem öncesinde, deprem sırasında ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili yapılan bilgilendirmede; “Evde tehlike arz edecek eşyalar sabitlenmeli, tüm aile bireyleri, 'çök-kapan-tutun' hareketini öğrenmeli ve sıklıkla uygulamalı, afet ve acil durum çantası hazırlanmalı ve içerisinde; ilk yardım malzemeleri, düdük, fener, çakı, su, bozulmayan gıdalar, giysi, radyo, önemli belge fotokopileri bulunmalı” denildi. Ayrıca Türkiye’nin deprem riski yüksek bir bölgede bulunduğunu ve onun için tüm vatandaşların depremlere karşı hazırlıklı olması gerektiği belirtildi.

Eğitimlerde doğru davranış biçimleri anlatılarak önemi, uygulamalı olarak vurgulandı.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA