Mersin’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mersin’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı



 

GİZEM EKİCİ

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin kuruluşunun 103'inci yıl dönümü, Mersin’de valilikçe düzenlenen törenle kutlandı. Kutlamalar, sabah saat 09.00’da Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve 2 öğrenci tarafından Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu’nun seslendirdiği şarkılara, alanı dolduran çocuklar, ellerinde Türk bayrakları ile eşlik ederek bayram coşkusu yaşadı. Konserin ardından başlayan resmi törene, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, protokol üyeleri ve askeri erkan katıldı.

Kutlamalar Mersin Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle sürdü.

 

SİZLERDEN ÇOK ŞEY BEKLİYORUZ ÇOCUKLAR’

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, törende yaptığı konuşmada, "23 Nisan 1920, demokrasi tarihimizin taçlandığı, milletimizin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açıldığı gündür. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk: ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temelini atarken, geleceğimizin teminatı olan siz çocuklarımıza bu bayramı armağan etmiştir. Atamızın ifade ettiği gibi, sizlerden çok şey bekliyoruz çocuklar.

Aziz milletimizin tüm yokluklar ve türlü zorluklara rağmen İstiklal mücadelesinde gösterdiği azim ve kararlılık bugün, Yeni Türkiye Yüzyılı'nda daha çağdaş bir Türkiye için gösterdiğimiz çabanın ilham kaynağıdır. Ne mutlu bize ki evlatlarımızı; milli ve dini değerlerimizle köklerine sıkı sıkıya bağlı ve bir o kadar yüzü bilime, teknolojiye ve geleceğe dönük bir eğitim anlayışıyla yetiştirebiliyoruz. Ne mutlu bize ki devletimiz ve milletimiz el ele acıyı da mutluluğu da hep birlikte kucaklayabiliyoruz. Ne mutlu bize ki yüreğimizdeki bayrak, millet ve vatan aşkı ile bağımsız ve güçlü Türkiye Cumhuriyetinin evlatları ve yılmaz bekçileriyiz. Ne mutlu bize ki tüm dünyaya bir çocuk bayramı hediye edecek kadar güçlü, inançlı ve evrensel değerlere saygılı bir milletin evlatlarıyız. Atalarımızı minnetle ve gururla yad ediyor, değerli evlatlarımıza en kıymetli mirasımızı bırakıyoruz: ulusal bağımsızlığımızı, bayrağımızı, inancımızı... Çocuklarımızın atalarından devraldıkları bu mirasa her koşulda, hiç tereddütsüz sahip çıkacaklarına inancım tamdır.

 Bu sene Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız, mübarek Ramazan Bayramımız ile aynı zamana denk geldi. Dilerim ki bu güzel bahar gününde bayram coşkumuz, bayram şekerlerimiz; çocuklarımıza armağan olsun, evlatlarımızın neşelerine neşe katsın, yüzlerinden gülümseme eksik olmasın. Bu kutlu günde sizleri bir kez daha saygıyla ve muhabbetle selamlıyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA