EYT’yi geçtiler CHP’li Seçer’e takıldılar | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

EYT’yi geçtiler CHP’li Seçer’e takıldılar



 

Haber Merkezi

 

Hatırlanacağı üzere EYT Resmi Gazete'de yayınlanmış ve 1999 yılı öncesinde sigorta girişi olan kişiler yaş şartına bakılmaksızın emekli olabilecek. EYT yasasının yürürlüğe girmesi sonrası prim ve sigortalılık süresi tamam olan 2,25 milyon vatandaş bulunuyor. Bu vatandaşların 1,6 milyonu 2023 Mart ayında başvurusunu gerçekleştirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 200’e yakın kadrolu işçi ve memur da EYT kapsamında emekliye ayrıldı. Hem emekli olup hem de tazminatlarını alma heyecanı yaşayan EYT’lilere CHP’li belediyeden şok haber geldi.

 

CHP’Lİ BELEDİYE TAZMİNATLARI ÖDEMİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan 14.03.2023 tarihinde EYT kapsamında emekliye ayrılan yaklaşık 200 kadrolu ve şirket personeli yaklaşık 20 gün geçmesine rağmen kıdem tazminatlarını alamıyor. Konuyla ilgili Mersin Büyükşehir Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na giden işçilere konu ile ilgili personele paranın olmadığı ne zaman yatırılacağının da belirsiz olduğu ifade edildi. Sosyal medyada tepkiler gelmesi üzerine Büyükşehir tarafından 05.04.2023 tarihinde EYT’li personelin hesabına 50 bin TL gibi bir meblağ yatırıldı. Geri kalan meblağın ise kaç taksitte yatırılacağı bilinmiyor.

 

“EYT’Yİ GEÇTİK CHP’Yİ GEÇEMEDİK”

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e sosyal medyadan tepki gösteren EYT’liler “Belediye tazminatlarımızın üzerine oturdu. Herhangi bir bilgilendirme yapmayıp paranın olmadığını belirtiyorlar. EYT kapsamında emekli olan personelin kıdem tazminatlarını herhangi bir taksitlendirme yapılmayacağı tek seferde ödemelerin yapılacağı ve kurumlara kredi imkanı tanınacağı Çalışma Bakanlığınca bildirilmesine rağmen Mersin Büyükşehir Belediyesinin böyle bir uygulamaya gitmesi bizim mağduriyetimize neden oldu. Mahkeme kararı olmasına rağmen adam tazminatları ödemiyor sonrada hukuk devletini geri getireceğiz diyor CHP’nin her vaadi yalan dolan” şeklinde serzenişte bulundu.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA