Çilek ihracatında Yunan oyunu | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Çilek ihracatında Yunan oyunu



 

Rusya, 2014 tarihinden beri Avrupa Birliği'nin yaptırımlarına cevap olarak Yunanistan'ın bazı tarım ürünlerine ambargo uyguluyor. İddialara göre bazı Türk şirketleri ise Yunanistan'dan aldığı çilekleri, ambargoyu delerek Rusya'ya ihraç ediyor.


ÜRETİCİ İSYAN ETTİ

Anamur Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref, bu duruma isyan ederek, sert bir çıkış yaptı. “Rusya’nın ambargo uyguladığı Yunanistan çileğini içimizdeki bazı hain tarım vampirleri Yunanistan çileğini alarak Beyaz Rusya ya gönderiyorlar ve Beyaz Rusya'da Yunanistan çileğinin menşeini Türk menşeine değiştirerek daha sonra Rus pazarına sevk ediyorlar” diyen Gümüş, böylece Rusya'nın Yunanistan'a uyguladığı ambargo delinirken, Türk çiftçisine ihanet edildiğini savundu. Gümüş, “Bu memleketin ekmeğini yiyeceksin, suyunu içeceksin, havasını teneffüs edeceksin, sonrada dönüp Türk çiftçisine ihanet edeceksin. Çiftçilerimiz girdi maliyetleriyle boğuşurken,iklim değişikliğinden kaynaklanan kuraklığa karşı mücadele verirken, bunlar yetmiyormuş gibi, Türk çiftçisi tarım vampiri hainlerle de mücadele etmek zorunda kalıyor. Buradan sesleniyorum; Aldığımız bilgileri, belgeleri yetkililerimizle  paylaştık. Bu hainlere ve hainlere kuryelik yapanlara hak ettikleri cezayı Türk Devleti en ağır şekilde bedelini ödetecektir. Türk çiftçisine destek veren devletimize, ihracatçımıza, tüccarlarımıza, komisyoncularımıza, tüketicimize ve en önemlisi her türlü zorluğa rağmen üretimi bırakmayan Türk çiftçisine teşekkür ediyoruz” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA