Fahiş fiyata denetim uyarısı | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Fahiş fiyata denetim uyarısı



 

Haber Merkezi

 

Mersin’de emlak sektörü ve ticarethanelerde devam eden fiyat denetimlerine yönelik değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında yapılan toplantıda, 15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası vesilesiyle yapılan toplantıda, Emlak Sektörü ve Ticarethanelerde ürün ve hizmet alan tüketicilerin korunması amacı ile sürdürülen denetlenme faaliyetlerine ilişkin hususlar değerlendirildi.

Vali Pehlivan toplantı vesilesiyle yaptığı açıklamada; deprem bölgesinden kente gelen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için devlet kurumlarımızın, sivil toplum ve hayırseverlerle koordinasyon ve işbirliği içinde çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü söyledi.

Bu bağlamda zor şartları kendince fırsata çevirmek gayesiyle fahiş fiyat artışı yapıldığı iddialarına yönelik olarak Ticaret İl Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Vergi Dairesi Başkanlığı ekiplerinin denetimlere aralıksız olarak devam ettiğini bildiren Pehlivan, nakliye firmaları, gayrimenkul sektörü, temel ihtiyaç,temel tüketim malzemeleri başta olmak üzere mülkünü fahiş fiyattan satmak ya da kiraya vermek isteyen mülk sahiplerine ve emlakçılara yönelik denetimler yapıldığını, olumsuzluk yaşayan vatandaşların Alo 150 CİMER, Alo 175 Tüketici Danışma Hattı, Alo 189 VİMER ve E-Devlet üzerinden Haksız Fiyat Artışı Şikayet Bildirim Formunu doldurarak şikayetlerini iletebileceklerini kaydetti. Sahada yapılan denetimlerde ilgili yasalara aykırı durum tespit edilmesi halinde idari yaptırım uygulandığını hatırlatan Pehlivan, ihlalin nevine göre ayrıca Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulacağını belirtti.

Toplantıya, Ticaret İl Müdürü Hüseyin Güçlü, Tüketici Hakem Heyeti Üyeleri ve Mersin Ticaret İl Müdürlüğü Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Şube Müdürlüğü personeli katıldı.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA