Sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerine ihtiyaç var | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerine ihtiyaç var



 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi Proje Geliştirme Topluluğu, Mersin Üniversitesi ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) işbirliğinde ‘Afet Sonrası Sürdürülebilir Sosyal Sorumluluk Panel ve Çalıştay’ı düzenledi. Sosyal Girişimci, Social Business Global Ülke Lideri İsmail Hilmi Adıgüzel’in konuşmacı olduğu panele MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan da katıldı. Adıgüzel’in ‘Sürdürülebilir Sosyal Sorumluluk Projeleri Nasıl Uygulanır’ konulu sunumunun ardından katılımcılara deprem sonrası sürdürülebilir projelerin nasıl yapılabileceğine dair bilgi aktarıldı.

İki oturumda gerçekleşen panelin ikinci bölümünde katılımcılardan oluşturulan çalışma grupları, İsmail Hilmi Adıgüzel eşliğinde örnek projelerini oluşturdu. Panel öncesi çalışmaları hakkında bilgi veren Mersin Üniversitesi Proje Geliştirme Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Polat, ekip olarak depremin ardından Hatay’a gittiklerini ve bölgeye yapılan yardımların sürdürülebilir olabilmesi adına neler yapabileceklerini düşünmeleri sonrası böyle bir panele karar verdiklerini söyledi.

 

“UMUDUMUZ GENÇLERDE”

Panelin açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, gençlerin ülke sorunlarına gösterdikleri duyarlılığı görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Atatürk’ün ‘Ümidim gençliktedir’ sözünü hatırlatan Kızıltan, “Ümidimiz gerçekten sizlersiniz. Bizlerin bugüne kadar yaptığı yanlışları, başarılı olmadığımız konuları iyi saptayıp neden başarısız olduğumuzu tespit ederek sizler başarmalısınız. Birbirinize sıkı sıkı sarılın ve birlikte hareket edin” tavsiyesinde bulundu.

 

“TÜRKİYE’DE DE SOSYAL GİRİŞİMCİLİK YASASI ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

‘Her şey bir adımla başlar, harekete geç’ mottosuyla gerçekleşen panel, Sosyal Girişimci İsmail Hilmi Adıgüzel’in sosyal sorumluluk üzerine bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında verdiği bilgilerle devam etti. Gençlerde sosyal sorumluluk bilincini oluşturmak adına Gençlik Platformu kurduklarını ve Türkiye’deki 147 üniversitenin 85’ine ulaşarak birçok projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Adıgüzel, sunumunu sosyal girişimcilik kavramı hakkında verdiği bilgilerle sürdürdü. Artık tüm dünyada her ticari işletmenin sosyal fayda gözetmeye başladığını, sosyal fayda gözetmek adına kurulan kuruluşların ise ticari kaygılar güderek hareket etmesi gerektiğini ifade eden Adıgüzel, “Dünyada 16 ülke kar amacı güden ve kar amacı gütmeyen kurumların yanına sosyal girişimciliği 3. bir kurum olarak ekledi. Biz de Türkiye’nin 17. ülke olabilmesi için çalışma başlattık. Bu alanla ilgili bir yasa oluşturulması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA