‘HAYDİ’ polisi denetimlerine devam ediyor | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

‘HAYDİ’ polisi denetimlerine devam ediyor



 

Haber Merkezi

 

Mersin’de polis 2022’de çevre, doğa ve hayvanlara yönelik işlenen suçlar kapsamında 108 adet tehlike arz eden köpeğe el koyarak, kanununa aykırı davrandığı tespit edilen hayvan sahiplerine 249 bin 972 TL idari para cezası uyguladı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Çevre, doğa ve hayvanlara yönelik işlenen suçların engellenmesi, işlendiyse faillerinin yakalanabilmesi amacıyla kurulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda 2022 yılı içerinde; 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre Mersin merkez ilçelerinde pitbull terrier, dogoar gentina gibi köpek ırkları ve melezlerini besleyen hayvan sahiplerinin yasal süreç içerisinde hayvanlarını kısırlaştırma işlemi ile İlçe Tarım Müdürlüğünün PETVET sistemine kayıtlarının yapılıp yapılmadığı konularında çalışma yapıldı. Çalışmalar kapsamında 14 Temmuz 2021 tarihi itibariyle köpek ırklarının üretilmesi, beslenmesi, sergilenmesi, sahiplenilmesi ve ticaretinin yapılması gibi yasal olmayan konuların önlenmesi amacıyla tehlike arz eden köpek ırkları ile ilgili çalışmasında kanuna aykırı davrandığı tespit edilen hayvan sahiplerine 249 bin 972 TL idari para cezası uygulandı.

Toplamda 108 adet tehlike arz eden köpeğe el konularak Mersin Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi görevlilerine teslim edildi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA