HURDACILAR SİTESİ ÇİVİÇUKURU’NA MI TAŞINIYOR? | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

HURDACILAR SİTESİ ÇİVİÇUKURU’NA MI TAŞINIYOR?



 

Hasan Küçük

 

Toroslar Belediye meclisinin Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Temmuz ayı birinci oturumunda mahalle aralarında hızla çoğalan ve Yalınayak Mahallesi’nde kötü koku ve zehirli gaz yaydığı gerekçesiyle eleştirilen Hurdacılar Sitesi gündeme geldi.

Meclisin dilek ve öneriler bölümünde söz alan CHP’li Meclis üyesi Hıdır Berk, “Hurdacılar mahalle aralarında her gün çoğalıyor. Bunlara çözüm bulunmalı. Bunları işlerini yapabileceği bir alana gönderelim. Mahalle içinde eskici hurdacı olmaz. Bununla ilgili çalışma yapılmasını istiyoruz” dedi.

 

“YILLARIN SORUNU”

Berk’e cevap veren Başkan Atsız Afşın Yılmaz ise hurdacılar sitesi meselesinin TBMM’nin ve Büyükşehir meclisinde de yer aldığını hatırlatarak, “Burada yıllara sari olarak ortaya çıkmış bir durum var. Bir tarafta bunlara yer gösterilmiş. Kardeşim sen gel hurdacılar sitesi kur denilmiş. Adam ona göre oraya yatırım yapmış. Sistem kurulmuş. Binlerce insan buradan ekmek yiyor. Ayrıca çevre günlerinde çevrecilikten dem vuruyoruz. Orada ciddi bir geri dönüşüm var. Bunların faaliyet göstermesi lazım. Yine onlara yakın bir yerde konut imarı verilmiş. Buna göre plan, program yapılmış oraya ev yapılmış. Oraya gelen vatandaş hurdacılar sitesini görmüş almış. Hatta hurdacılar sitesi var diye ucuza almış” dedi.

 

“SİYASET MALZEMESİ YAPILMAMALI”

Hurdacılar sitesi şu anda şehrin içinde kalmışsa bunun çözümünün yeni bir yer gösterilmesinden geçtiğini vurgulayan Yılmaz, “Ya orada konutlara ilişkin bir tasarruf yapılacak ya hurdacılar sitesine ilişkin bir tasarruf yapılacaktır. Büyükşehir Meclisinde de gündeme geldiğinde bunu söylemiştim. Biz bir konuya tek açıdan tek boyutlu bakamayız. Şehrimizde genel sanayi alanı olarak faaliyet gösteren işletmelerin yer problemi var. Çeşitli oda başkanlarımızla görüşüyoruz. Bizde bu konuda Çiviçukuru’nu önermiştik. Hatta daha önce Şehir Hastanesi’nin kuzeyi önerildi. Mersin’in ve Toroslar’ın en güzel yeri. Buraya kabul etmedik. Bunun için uzadı. Sonradan en mantıklı yer olan Çiviçukuru ile çalışmalarımız devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı ile yaptığımız toplantıda  da gündeme getirmiştik. Yine bunun çalışmasını yapacağız. O mahallede sadece Hurdacılar Sitesi ile ilgili mesele de değil başka üretim yapan tesislerde var. Mersin’in meselesi. Bunun çözümü yine Mersin insanı, mülki amirler ve belediye başkanları tarafından çözülebilir. Bunun siyaset malzemesi yapılmasının doğru olmadığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

“ÇAĞDAŞKENT’İN ASFALT SORUNUN YILIN İKİNCİ YARISI ÇÖZECEĞİZ”

CHP’li Eren Türker’in Çağdaşkent Mahallesi’nde TEDAŞ’ın bozduğu yollarda asfaltla ilgili ciddi sorunların bulunduğu yönündeki eleştirilere ise Yılmaz şöyle cevap verdi: “Çağdaşkent Mahallesi’ndeki sokaklarla ilgili bilgimiz var. Geçen sene çok ciddi asfalt ve parke çalışması yaptık. Dünyada kriz var. Ödemesi var. Ödüyoruz bu defa niye ödüyorsunuz diyorsunuz. Yapacağız bununda ödemesi var. Bu konuda biraz yavaş gidiyoruz. Ciddi miktarda asfalt, parke yapıyoruz kamu kurum ve kuruluşlarımız bir taraftan telefon ve internet için kazıyor. Bir taraftan MESKİ kazıyorlar. Böyle bir döngü var. Bu böyle devam edecek. Dünyada önce şehirler kurulur planlama yapılır. Ondan sonra o şehirlerin alt yapısı hazırlanır. Hazırlandıktan sonra yapılaşma olur. Bizde öyle olmuyor. İnşaallah yılın ikinci yarısında bu problemleri çözeceğiz.”

 

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA