KATRİLYONLUK RANT LOBİSİ KENTİ GERDİ Mİ? | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

KATRİLYONLUK RANT LOBİSİ KENTİ GERDİ Mİ?



 

HEDİYE EROĞLU

 

Geçen yıl Sayapark AVM’yi satın alan Yenişehir AVM San ve Tic Ltd Şti ortaklarından Sait Çıtlık’ın, Mersin’in en değerli bölgesi olan Yenişehir ilçesinde satın aldığı biri 92 bin diğeri 35 bin dönümlük rantı yüksek araziler için yoğunluğu arttırarak, otel yapma girişimi için belediyelerde büyük lobi yürüttüğü iddiası kent kamuoyuna gündem oldu.

İki arazi için talep ettiği imar değişikliği ile katrilyonluk rant elde etmek isteyen Çıtlık’ın belediyeler ve siyasiler üzerinde yoğun lobi yürüttüğü iddia edildi.

Lobi faaliyetlerinin Yenişehir Belediyesi’nden Büyükşehir Belediyesi’ne kayması ile başkanların karşı karşıya geldiği öne sürülürken, söz konusu katrilyonluk rant talebinin CHP’yi ikiye böldüğü, HDP’nin karşı olduğu, Cumhur İttifakı’nın ise sıcak baktığı gelen bilgiler arasında yer aldı.

Böyle büyük bir rant düzenlemesinin bir kişiye yönelik çıkarılmasına dair lobi çalışmaları kentte tepki çekerken, iki arazi için yapılmak istenen imar deşiklikleri ile bedellerinin katrilyon değerinde artış sağlayacağı gelen bilgiler arasında yer aldı.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA