AKKUYU A.Ş’DEN KAZA AÇIKLAMASI | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

AKKUYU A.Ş’DEN KAZA AÇIKLAMASI



 

Haber Merkezi

 

Akkuyu Nükleer A. Ş’den nükleer inşaat sahasında 3  günde 2 işçinin ölümü ile sonuçlanan iş kazaları ile ilgili bir açıklama yapılarak kazaların araştırılması için 2 komisyon kurulduğu bilgisi verildi.

Akkuyu A.Ş’den yapılan açıklamada, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) şantiyesinde meydana gelen 2 ayrı iş kazasında 2 işçinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

İlk kazanın 29 Mayıs 2022 Pazar günü saat 15.00 sıralarında Akkuyu NGS inşaat sahasındaki montaj çalışmaları sırasında meydana geldiği belirtilen açıklamada, “Taşeron firmaya bağlı bir işçi, çalışma esnasında yüksekten düşerek yaralanmıştır. Olay yerine gelen ambulansla hızlı bir şekilde Silifke Hastanesi’ne kaldırılan işçi, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır” denildi.

İkinci kazanında 31 Mayıs 2022 tarihinde saat 20.30 sıralarında meydana geldiği kaydedilerek şu ifadelere yer verildi: “Edinilen ilk bilgiye göre, taşeron firmaya bağlı bir işçi, vinç bomunda hareket eden bir yükün çarpması sonucu ağır yaralanmıştır. Silifke Hastanesi’ne kaldırılan işçi, hastanede hayatını kaybetmiştir. Her iki kazanın da araştırılması için 2 ayrı komisyon kurulmuştur. Akkuyu Nükleer A.Ş, konuyla ilgili araştırmalara başlayan yetkililere gerekli tüm yardımı sağlamaktadır. Akkuyu Nükleer A.Ş. olarak merhumların ailelerine ve yakınlarına en içten baş sağlığı dileklerimizi sunuyor, ailelerine gerekli her türlü desteği sağlayacağımızı belirtiyoruz.”

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA