MUHTARLARA AFET EĞİTİMİ VERİLDİ | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

MUHTARLARA AFET EĞİTİMİ VERİLDİ



 

 

Haber Merkezi

 

Mersin'in Anamur ilçesinde, muhtarlara yönelik afet farkındalık eğitimi düzenlendi. Kaymakamlık tarafından bir düğün salonunda düzenlenen programa, Kaymakam Bilal Bozdemir, Kaymakamlık Yazı işleri Müdürü Gülfizar Çandır, Aile ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Selahattin Saydam, AFAD personelleri, köy ve mahalle muhtarları ve azaları katıldı.

AFAD ekiplerince, katılımcılara başta deprem olmak üzere afetlerle ilgili bilgi verildi, alınması gereken önlemler anlatıldı.

Yapılan eğitim kapsamında başta depremler olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik, afetlerin öncesi ve sonrasında yapılacak doğru davranış şekilleri anlatıldı. Yapısal riskler, afet sonrası ilk 72 saat, acil durum çantası, deprem sigortası, afet ve acil durum planı, bina güvenliği, tahliye, toplanma ve barınma alanları, arama kurtarma, ilkyardım, sivil savunma, afet farkındalığı konularında bilgiler verildi. Her birey ve ailenin afet durumunda yapacaklarını önceden öğrenip planlamasının önemine değinildi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA