METRO’DA FİNANSMAN BİLMECESİ YAŞANIYOR! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

METRO’DA FİNANSMAN BİLMECESİ YAŞANIYOR!



 

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Mayıs Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapıldı.

Metro Projesinde revizyona gidilmesi nedeniyle yeniden Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu almak için bakanlığa başvuran Büyükşehir Belediyesi’nin, bu nedenle cumhurbaşkanlığından beklediği 900 milyon TL’lik kredi kullanma yetkisinin kabul edilmediği iddiası gündeme geldi.

 

ONAY ÇIKMADI MI?

Konuyu gündeme taşıyan MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara oldu. Metronun ÇED raporu için harekete geçildiğini basından öğrendiklerini söyleyen Topkara, “Siz sayın cumhurbaşkanı ile bu konuyu görüştünüz. Görüşme neticesinde de meclisin verdiği 900 milyon TL’lik kredinin bakanlıkça onaylanmadığı öğrenildi. Borçlanmanın onaylanmasının Metronun ÇED raporu ile bir alakası var mı?” dedi.

 

İNŞAAT DEVAM EDEMEZ AMA EDİYOR!

ÇED revize sürecine dair bir dosya varken inşaat yapılamayacağı hükmüne rağmen Vahap Seçer ise Topkara’ya “İnşaat devam ediyor” yanıtı vermesi dikkat çekti. 

Seçer, “Metronun ÇED projesi ile ilgili her hangi bir konu yoktur. Finansman konusunun da ÇED ile alakası yoktur. Bu soru tamamen kamuoyunu yanıltma meselesidir. Cumhurbaşkanına gittim, durumu kendisi ile görüştüm. Konuları arz ettim, yakın zamanda Bakan beyle de yardımcısı ile de görüştüm. Bana finansman izni çıkarsa finansman kullanacağım. Şimdi inşaat deva ediyor. Ben de bunu öz bütçe ile yapıyorum. Senin meclis üyesi olduğun önceki yönetiminin 300 milyon TL’sini ben ödedim, şuanda yatırımları da ben yapıyorum. İktidar belediyesi olsanız 40 bakanlıktan hibe gelir ama ben bunları almadan kendim yatırım yapıyorum.

 

“BİZE DIŞ FİNANSMAN YETKİSİ VERİLMEDİ DİYE BİR YAZI GELMEDİ”

Bu proje durmayacak az olacak çok olacak ama durmayacak. Cumhurbaşkanına da arz ettim, problem var ise bana aktarılır. Bana aktarılmayan bir konuşma size nasıl aktarılıyor?  Bize dış finansman yetkisi verilmedi diye bir yazı gelmedi. Ortada ÇED med böyle bir hikaye yoktur. Kurumlar arasında ki yazışmalarda bazı hatalı değerlendirmeler olmuştur. Öyle kolay değil birilerinden icazet ile talimatla biz iş yapmıyoruz. Yasa, kanun ne ise o ölçüde yapıyoruz. Vatandaşlarımız da kandırmıyoruz” diye konuştu.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA