HAYALLER SOLMASIN! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

HAYALLER SOLMASIN!



 

Hasan Küçük

 

Erdemli İlçesi Akdeniz Mahallesi’nde oturan Pınar Ünal ayrıldığı 2 eşinden olan en büyüğü 13 yaşında 4 kızı ile hayata tutunmaya çalışıyor. Genç yaşında iki eşinden de ayrılmak zorunda kalan  Pınar Ünal’ın 13 yaşındaki ortaokul son sınıf öğrencisi kızı Hayal tuzak nöropati rahatsızlığı  nedeniyle yürüme zorluğu çekerken 3 yaşındaki kızı İkra’nın ise kalp rahatsızlığı bulunuyor.  Çocukları ile tek başına yaşam savaşı veren Pınar Ünal, tuzak nöropati rahatsızlığı nedeniyle

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören kızı Hayal için istenen gen testinin devlete ait hastanelerde yapılamaması ve özel hastanelerde ise 15 bin TL gibi bir ücret istenmesi nedeniyle sıkıntı yaşıyor.

 

“GEN TESTİ 15 BİN TL İMİŞ”

Yaşadığı sıkıntılarla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Pınar Ünal, ayrıldığı iki eşinden olan 4 kızından ikisinin rahatsız olduğunu söyledi. Erdemli Hürriyet Ortaokulunda okuyan 13 yaşındaki kızı Hayal’in yürümesine engel olan tuzak noropati diye bir kas hastalığı bulunduğunu anlatan Ünal, “Tedavisi için şu an Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüp getiriyorum. Tıp Fakültesinde EMG ve MR’ları çekildi. En son EMG’sinde sinirlerde ilerleyici bir hastalığa rast gelindi. Bu nedenle benden genetik test istiyorlar. Bu genetik testi Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılamıyormuş. Mersin’de diğer devlete ait hastanelerde de yokmuş. Özel hastanelerde yapıyorlarmış ancak maliyeti 15 bin TL imiş. Gen testinden sonra doktor gerekli tedaviye başlayacağını söylüyor. Benim maddi durumun yok. Genetik test yapılacakmış ancak bu test Mersin’deki devlete ait hastanelerde yokmuş. Devlet bunu karşılamıyormuş. Özel hastanede varmış ancak 15 bin TL imiş. Yetkililerden kızımın tedavi masrafı için yardım istiyorum” şeklinde konuştu.

 

“KİMSEM YOK NE YAPACAĞIMI BİLEMİYORUM”

 

Doktorunun şu an için kızını fizik tedaviye yönlendirdiğini ifade eden Pınar Ünal, “Ben Erdemli’de oturuyorum. Erdemli’deki hastaneye gittim. Buradaki görevliler fizik tedavi için Mersin’deki hastanelere gitmemi söylediler. Her gün ben Mersin’e nasıl gidip geleyim. Benim hergün Mersin’e özel araç ile gidip gelmem 300 TL’ye mal oluyor. Minibüsle gitsem 2 minibüs değiştirmem gerekiyor bu vaziyette nasıl gidip geleyim.  2 eşimden ayrıyım. Burada ailem ve kimsem yok. Sosyal Ekonomik Destek Yardımı alıyorum. Aldığım yardım bin 677 TL. Aldığım yardım ile ancak kiramı verebiliyorum. Hasta olan kızımdan hariç 3 tane daha kızım var. Zor durumdayım geçim sıkıntısı yaşıyorum” dedi.

Ayrıldığı ilk eşi ile nafaka vermemesi nedeniyle davalık olduklarını ayrıldığı ikinci eşinin ise cezaevinde olduğunu anlatan Ünal, Kızlarımın hiçbir sağlık sorunu ile ilgilenmiyorlar. Arayıp  sormuyorlar. Tedavisi için bana yardımcı olmuyorlar. Ne yapacağımı bilemez hale geldim” diye konuştu.

“OKULA GÜÇLÜKLE GELİP GİDİYOR”

Tuzak nöröpati rahatsızlığı bulunan kızı Hayal’in yürüme güçlüğü çekmesi nedeniyle okuluna güçlükle gidip geldiğini anlatan Ünal, “Sürekli düşüyor. Bu nedenle vücudunda kırık ve çıkıklar oluşuyor. Yaşıtları gibi yürüyemiyor. Okulun merdivenlerinden inip çıkarken zorluk yaşıyor. Yetkililerden kızımın tedavi masrafı için yardım istiyorum. Devletin verdiği bir 677 TL’nin 1000 TL’sini kiraya veriyorum. Çok ciddi şekilde geçim sıkıntısı çekiyorum. Her şey pahalı. Geçen tüpüm bitti 2 gün yemek yapamadım. Sosyal Yardımlaşmaya gittim ayda 1 kere yardım yapabiliriz dediler. Hastaneye gidip gelmekte zorlanıyorum. Şu an çocuğumu fizik tedaviye nasıl getirip götüreceğim” ifadelerini kullandı.

 

 

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA