ATATÜRK’ÜN MERSİN’E GELİŞİNİN 99. YIL DÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

ATATÜRK’ÜN MERSİN’E GELİŞİNİN 99. YIL DÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI



 

GİZEM EKİCİ

 

Mersin'de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kente gelişinin 99. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kentteki kutlama programı, Vali Ali İhsan Su, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in, Mersin Garı'nda muharip gazilerden oluşan temsili heyeti taşıyan treni karşılamasıyla başladı.

Trenden inen gaziler, Vali Su'ya Türk bayrağı verdi. Daha sonra aralarında belediye başkanları, askeri ve mülki erkanın da olduğu heyet, bando eşliğinde Cumhuriyet Alanı'na kadar yürüdü.

Buradaki törende, kent protokolü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) modern halk dansları ekibi ile Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin gösteri sunduğu programda, iki öğrenci şiir okudu.

Vali Su, törendeki konuşmada, Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 99. yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını belirterek, "Ulu Önder'in 'Mersinliler, Mersin'e sahip çıkınız.' sözünden hareketle ilimizi kalkındırmak, geliştirmek için her sektörde var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz." ifadesini kullandı.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA