“KADINLAR GÜLDÜKÇE GÜZELLEŞİR DÜNYA” | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

“KADINLAR GÜLDÜKÇE GÜZELLEŞİR DÜNYA”



 

HEDİYE EROĞLU

 

Kadın Hakları savunucusu Gazeteci -Yazar Aysel Yenidoğanay, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak adına başlattığı söyleşilerinin ikincisini Mersin’de gerçekleşirdi.

“Kadınlar Güldükçe Güzelleşir Dünya” başlığıyla Mersin Sokak Kitap ve Kahve Evi’nde yapılan söyleşiye Mersinlilerin ilgisi yoğun oldu.

Söyleşide okurları ile buluşarak, şiir, öykü kitaplarının yanı sıra son çıkan kitabı Başak ve Nevre kitaplarını da imzalayan Yenidoğanay, 35 yıllık yazı deneyimlerine dair paylaşımlarda yaptı.

Aslen Adanalı olan ve halen Bodrum’da yaşamını sürdüren yazar, söyleşilerini Türkiye genelinde sürdürecek.

 

“KATİLLERİMİZLE BİRLİKTE YAŞAMAK İSTEMİYORUZ”

Kadın cinayetlerine tepki amaçlı böyle bir etkinliği düzenlediğini söyleyen Gazeteci -Yazar Aysel Yenidoğanay, “Her gün ama her gün kadınlar öldürülüyor yaşadığım coğrafyada. Ne kadın cinayetleri bitiyor ne şiddet ne de taciz ve tecavüzler. Ciddi cezai yaptırımlar uygulanmıyor faillere. Kadınlar savunmasız ve korunmasız bırakılmışlardır. Kadınları ciddi bir şekilde koruyacak bir yasa yok. Yasa boşluğundan yararlanarak elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyorlar aramızda şiddet uygulayanlar, tacizciler, tecavüzcüler ve katiller. Biz kadınlar artık şiddet görmek istemiyoruz. Katillerimizle birlikte yaşamak istemiyoruz. Biz ölmek istemiyoruz! Bunun içindir ki İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz. Kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak adına çıktığım bu yolda beni yalnız bırakmayacağınızı biliyorum” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA