ÇİFTÇİYİ SEVİNDİREN HABER | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

ÇİFTÇİYİ SEVİNDİREN HABER



 

Haber Merkezi 

Akdeniz Belediye Meclisi Mart ayı ikinci birleşiminde çiftçinin yüzünü güldüren haber geldi. Tarımsal kalkınmaya destek vermek amacıyla ilçe sınırları içerisinde tarımsal faaliyetlerini sürdüren çiftçilere 500 bin TL azot içerikli gübre desteği verilmesi teklifi komisyonların ardından mecliste de kabul edildi. Çiftçilere gübre desteği verilmesi teklifi Ocak ayındaki meclis toplantısında Emek Partili Halil Kara’dan gelmişti.

Kara, teklifinde Akdeniz ilçesinde tarımın önemli bir geçim kaynağı olduğuna dikkat çekerek

çiftçinin ekip diktiği ürününü yetiştirebilmesi için azot içerikli gübrelere ihtiyacı olduğunu ifade etmişti. Kara teklifinde “Zamların, hayat pahalılığını arttığı, tarımda girdilerin (gübre-ilaç-mazot-tohum-fide...) yüzde yüz ile yüzde dörtyüz oranında yükseldiği bir dönemde, belediyemizin belli kriterler (Kırsal mahalle statüsünde bulunması, ÇKS belgesi bulunması, tarım dışı geliri bulunmamasi....gibi) üzerinden başvuran çiftçilerimize bir nebze de olsa nefes aldıracak azot içerikli gübre desteğinde bulunması talebimdir" ifadelerini kullanmıştı.

 

3 AY SONRA ÇIKAN KARAR SEVİNDİRDİ

Kara’nın teklifi için 3 aydır ek süre isteyen komisyonlar sonunda söz konusu şartları taşıyan ve 5 dönüm ve altı arazi sahibi (seralar hariç) olanlara toplam 500 bin TL gübre yardımı yapılmasını kabul etti. Komisyon kararı meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Yerelde kalkınmayı çok fazla önemsediklerini dile getiren Başkan Mustafa Gültak, "Gerek pandemi koşulları gerekse iklimsel değişiklikler tarıma olan ihtiyaçlarımızı daha değerli kılmaktadır. Bu nedenle Akdeniz Belediyesi olarak çiftçilerimizin her zaman olduğu gibi bugün de yanlarında olmaya çalışacağız" diye konuştu. 

Gültak; "Buna göre kırsal mahalle statüsünde bulunması, ÇKS belgesi bulunması, tarım dışı geliri bulunmaması gibi belli kriterler üzerinden çiftçilerimiz belediyemize başvuruda bulunabilir. Seralar hariç üst sınırı 5 dönüm ve altı arazi sahiplerine verilmek üzere belediye tarafından üst sınırı toplamda 500 bin TL olmak üzere meclisimizde gübre yardımı yapılmasının kabulüne karar verildi. Çiftçilerimiz ile ilgili alınan bu önemli kararda  kıymetli meclis üyelerimizin desteği yadsınamaz. Bu sebepten her bir meclis üyemize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

 

“ARTIK GINA GELMİŞTİ”

Teklifinin daha fazla uzatılmadan kabul edilmesi nedeniyle komisyon ve meclis üyelerine teşekkür eden EMEP’li Kara ise “Teklifimin sürekli ertelenmesi nedeniyle artık gına gelmişti. Teklifi Ocak ayında vermiştim. Uzun sürdü. Teklif okunurken bile kendi kendime “arkadaşlar acaba ne der” diye düşündüm, çünkü uzun sürdü. Meclisin bu kararı alarak çiftçilerimize üreticilerimize bir nebze olsun nefes aldırdıkları için teşekkür ederim. Yardımın yapılması konusunda daha hızlı davranılması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.  

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA