CUMHURBAŞKANLIĞI’NIN ÇAVAK KARARI MAHKEMELİK OLDU | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

CUMHURBAŞKANLIĞI’NIN ÇAVAK KARARI MAHKEMELİK OLDU



 

Haber Merkezi 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Ocak ayında Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, orman vasfını yitirdiği, tarım alanına dönüştürülmesi de mümkün olmadığı veya üzerinde 28 Nisan 2018 tarihinden önce yerleşim yeri bulunduğu gerekçesiyle Mersin'in Yenişehir ilçesine bağlı Çavak Mahallesi, Mezitli'ye bağlı Bozön Mahallesi, Bozyazı'ya bağlı Tekmen Mahallesi, Çamlıyayla'ya bağlı Çayırekinliği Mahallesi, Mut'a bağlı Narlı Mahallesi ve Akdeniz ilçesine bağlı Evci Mahallesi ile Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Yenice ve Akçay mahallelerindeki bazı alanlar ormanlık alandan çıkarıldı. Cumhurbaşkanlığı’nın Çavak Mahallesi ile ilgili kararnamesi iptal edilmek için mahkeme taşındı.

 

ÖZYİĞİT: “İPTAL DAVASI AÇTIK”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir Belediye Meclisinin Mart ayı birinci oturumunda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Yenişehir, Mezitli, Bozyazı gibi yerlerdeki bazı alanların orman vasfından çıkartılıp imara açıldığını söyledi. Bazı yerlerin TOKİ’ye devredildiğini ifade eden Özyiğit,

“Bizim bu konudan karar çıktıktan sonra haberimiz oldu. Yaptığımız incelemede buraların orman vasfından çıkarılırken bilimsel alt yapısının olmadığını tespit ettik. Bilimsel bir alt yapı yani orman vasfını neden kaybettiğine dair yapılmış bir çalışmanın olmadığı idi. Burayı Sayın Cumhurbaşkanımız bilmez. Mersin’in Çavak Mahallesinin şurada 240 dönümlük yeri orman vasfını kaybetmiştir diye görme şansı yok. Oradaki bürokratta bilmez. Biz Yenişehir Belediyesi olarak böyle bir talepte bulunmadığımıza göre bu ilişki nasıl doğmuş nasıl oluşmuş onu bilmiyoruz. Dolayısıyla biz bu konuda bir iptal davası açtık” dedi.

 

“VASFINI KAYBETTİ İSE AĞAÇLANDIRALIM”

Kentin oluşumu gelişimi konusunda kent halkının karar vermesi gerektiğini anlatan Özyiğit, “Bir yerin imara açılmasına karşı olduğumuzdan değil ama bu kenti yönetme görevi verilen insanların bilgisi dahilinde bu işlerin olması gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla böyle bir dava açarak o 240 dönümlük orman vasfını kaybettiği iddia edilen alanın tekrar orman olarak yaşamına devam etmesi bizim görevimiz. Bu hem bizim görevimiz hem Anayasa’da bunu emrediyor. Ormanları azaltmak değil ormanları arttırmalıyız. Vasfını kaybetti ise orayı ağaçlandıralım. Orman olarak doğaya halkımıza ve geleceğimize hizmet etsin. En büyük görev bu olsa gerek diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA