AKDENİZ BELEDİYESİ 25 MİLYON LİRA BORÇLANACAK | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ BELEDİYESİ 25 MİLYON LİRA BORÇLANACAK



 

Haber Merkezi 

 

Akdeniz Belediye Meclis toplantısının Mart ayı birinci oturumu belediye konferans salonunda gerçekleştirildi. Çeşitli gündem maddelerinin görüşüldüğü mecliste alt yapı ve asfalt çalışmalarında kullanılmak üzere Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’a İller Bankası ve özel bankalardan 25 milyon lira borçlanma yetkisini içeren teklif görüşüldü.

 

“KAPSAMLI BİR ÇALIŞMA SONRASI KARAR VERECEĞİZ”

Konu ile ilgili söz alan CHP Grup Sözcüsü Muhittin Ertaş, “Göreve geldiğinizin 3. yılı bitmek üzere.  Her konuşmamızda belediye borçlarının büyümediğini aksine daraldığına yönelik iddialarınız vardı. Bizde bununla ilgili yazılı bir belge talep etmedik. Fakat borçlarımızın büyüdüğüne ilişkin hem duyumlarımız ve endişelerimiz var. Bunun için komisyonlarda geriye dönükte bakılmasını, belediyemizin borç durumu ile ilgili kapsamlı bir çalışma yapılarak uygunsa bu yetkinin verilmesini istiyoruz” dedi.

 

TANRIVERDİ: “AKDENİZ’İN BORCU AZALMADI ARTTI”

HDP Grup Sözcüsü Ali Tanrıverdi ise “Toplantılarda her zaman geçmişten gelen borcu ödüyorum diyordunuz. Devir yaparken 170 milyon borç ile devraldınız. Bu borcu hangi gerekçelerle devraldınız daha önce de belirtmiştim. Bütünşehir yasası çıktığında 12 tane belde belediyesi vardı. Bunların 12’side enkazdı ve çeşitli borçları vardı. Kuruluşundan beri bu belediyeler sosyal güvenlik kurumuna ödeme yapmamıştı. Devlete olan borçların hepsi birikmişti. Bu borçlar bu belediyelerden kaynaklanıyor. 25 mahalle 65 mahalleye çıktı. Bu büyük sorunları getirdi” şeklinde konuştu.

Mevcut borcun azalmadığını 56 milyon çoğaldığını ifade eden Tanrıverdi, şunları söyledi: “Borç istiyorsunuz ama borcu azaltmamışsınız. Büyükşehir meclisinde borç talebi geldiğinde Cumhur İttifakı olarak karşı çıkıyorsunuz. Borç almak iyi değil diyorsunuz. Sizden aylara göre ne kadar borcu nereye ödediğinize dair çizelge istiyoruz. Gerekçede yol asfalt diyorsunuz ama kısa bir süre önce bu amaçla kullanılmak üzere 5 milyon liraya yakın devir yaptırdık. Bu 5 milyon ne oldu? Yetmedi mi? Nasıl nerelere harcandı bilgi verilmedi. Bunu ileriye seçime yönelik kullanalım diye bir düşünceniz var gibi geliyor. Siz reklamı seviyorsunuz, Biraz tereddütümüz var. Bunun içinde reklam kokuyor gibi. Emin değiliz ama bunu komisyonlarda inceleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“CUMA GÜNÜ GEREKLİ CEVABI VERECEĞİM”

Başkan Gültak ise eleştirilere yönelik açıklamayı komisyon kararı sonrası Cuma günkü mecliste vereceğini söyledi.

“Hepsine cevaplarım var ama hepsini kullanmak istemiyorum. Cevap haklarımı o güne saklıyorum” diyen Gültak, “Bizi seyredenler Ali Tanrıverdi’nin eleştirilerine karşı sustu, sukut ikrardandır diye anlamasınlar. Hakkımı Cuma gününü saklıyorum” diye konuştu.

 

“İLK BORÇLANMADA ŞAHSIN OLARAK BİLFİİL ÇALIŞTIM”

Meclis üyelerinin ve vatandaşların meclis üyelerine  en çok şikayet ettiği konunun asfalt ve kaldırım olduğunu vurgulayan Gültak, “Burası Büyükşehir meclisi değil. Ben Büyükşehir meclis üyesiyim biz geçenlerde Metro ile ilgili 900 milyon lira borçlanma yetkisi verdik. Ayrıca her zaman söylerim ilk borçlanma konusunda da şahsım olarak bilfiil çalıştım. Dolayısıyla burada borçlanmayı çok açık bir şekilde şeffaf olarak getirdim. Madde açık. Ya bu delik deşik yerler devam eder ya da hep beraber yaparız hep beraber sahipleniriz. Burada meclis yetkisini verecek. Yetkiyi verirseniz sizde Çay’a Çilek’e, Özgürlük’e gittiğinizde bizimde katkımız var. Bunu bende söylerim. Bu yetki sizin elinizde. Yoksa oradaki vatandaşlarımız çile çeker” şeklinde konuştu.

 

“VERİRSENİZ GÜZEL HİZMET YAPARIZ”

20 milyonluk sıcak asfalt tesisini 1 lira harcamadan tamamı hibe olarak ilçeye kazandırdıklarını vurgulayan Gültak şunları söyledi: “Bunun çalışması lazım. Bu tesisi çalıştırmak için para istiyoruz. Asfalt ve kaldırım yapmak için para istiyoruz. Seçime 2 yıl var. Asfalt kaldırımla milletin gözünü boyamak için son yıla girmedik. İhtiyaç var diye yapıyoruz. Burada paranın nereye harcanacağı net olarak belli. Meclis bu konuda yetki verecek. Verip vermemek Yüce Meclis’in elinde. Verirlerse güzel bir iş yaparız. Vermezlerse herkes kendine göre bir siyaset üretir. Bu konuda takdir sizlerin. Borçlarla ilgili cevabımı Cuma günkü mecliste vereceğim.”

 

“DAMDAN DÜŞENİ DAMDAN ANLAR”

Gültak’ın sözleri üzerine tekrar söz alan CHP Grup Sözcüsü Muhittin Ertaş şunları söyledi: “Vermezseniz hizmet yapamam, bende sizi şikayet ederim demeye getiriyorsunuz. Bunun Türkçe meali budur. Büyükşehir Belediyesi de hizmet getireceğim diye borçlanma teklifi getirmişti. Fakat orada siyasi bir duruş sergilendi. 900 milyon verdik siz bunu harcayın, arkasından yeni borçlanmaya bakarız denilmişti. 900 milyon yetkinin bakanlık tarafından onaylanmadığı ile ilgili sıkıntı vardı. Büyükşehir’de borçlanma için gerekli desteği vermediniz. Burada kısas yapmak istemiyoruz  ama damdan düşeni demek ki damdan düşen biliyor. Komisyonda şartlara ve geçmiş borç yapısına bakacağız. Buna uygun kararımızı vereceğimizi düşünüyoruz.”

Müzakerelerin ardından borçlanma ile ilgili teklif oy birliği ile komisyonlara havale edildi.    

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA