“Akkuyu inşaatı derhal durdurulmalı” | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

“Akkuyu inşaatı derhal durdurulmalı”



 

Haber Merkezi

 

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna’ya ait Zaporijya (Zaporizhzhia) Nükleer Santrali'nin (NPP) silahlı güçler tarafından vurulduğu iddiasıyla birlikte nükleer santrallerin ve nükleer atık depolama merkezlerinin yaratacağı tehdide ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yaşananların Türkiye için bir tehdit oluşturmadığını ancak bölgede çatışmaların devam etmesiyle radyasyon sızıntısı tehlikesinin artacağına dikkat çeken TTB Halk Sağlığı Kolu Yürütme Kurulu Üyesi Ahmet Soysal, “Nükleer santrallerin savaşta hedeflerden olması; nükleer santrallerin büyük bir yıkıma neden olabileceği gerçeği bir kez daha ülkemiz gündemindedir. Kuzeyimizdeki savaşın bir an önce bitmesi ve nükleer bir felakete neden olmaması en büyük dileğimizdir. Yaşadığımız günler Akkuyu Nükleer Santral inşaatının durdurulması gereğini bir kez daha göstermiştir” dedi.

 

“AKKUYU’DA İNŞAATI DURDURUN”

“Akkuyu Nükleer Santral inşaatı derhal durdurulmalı” çağrısı da yapan Soysal, “Çernobil felaketi gibi onlarca yıldır insan sağlığını ve çevreyi kötü etkilemekte olan bir kaza riski ve çözülemeyen nükleer atıklar sorunu, Fukuşima’daki gibi doğal afetlerin olumsuz etkileri dolayısıyla karşı çıktığımız nükleer santrallerin şimdi de savaşta hedeflerden olması; nükleer santrallerin büyük bir yıkıma neden olabileceği gerçeği bir kez daha ülkemiz gündemindedir. Kuzeyimizdeki savaşın bir an önce bitmesi ve nükleer bir felakete neden olmaması en büyük dileğimizdir. Yaşadığımız günler alınacak önlemlerin yanı sıra Akkuyu Nükleer Santrali inşaatının derhal durdurulması gereğini bir kez daha göstermiştir” diye konuştu.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA