MERAL AKŞENER İŞ DÜNYASINI DİNLEDİ | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

MERAL AKŞENER İŞ DÜNYASINI DİNLEDİ



 

Haber Merkezi

 

İYİ Parti Genel Başkanı  Meral Akşener, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere geldiği Mersin’de kent ekonomisine yön veren iş dünyasının temsilcileri ve STK Temsilcileri ile bir araya gelerek, sektörlerin sorun ve beklentilerini dinledi.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Mersin ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, iş dünyasıyla bir araya gelen Akşener’e esnaf ve sanatkarların  sorun ve beklentileri ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu. 

Başkan Dinçer, ülkemizde esnaf ve sanatkârların  emeğini alın terini yoğun teknoloji ile birleştirerek ülke kalkınmasına istihdam ve işsizliğin önlenmesine büyük katkılarının yanında, değişen makro ve mikro ekonomik dengeleri çok çabuk ve kolay tolere ederek bölgeler arasındaki büyümeye hızla katkı sunduğunu ifade etti. Başkan Dinçer, esnaf ve sanatkârların ülkemizin ekonomik ve toplumsal hayatında vazgeçilmez öneme sahip olduğunun altını çizerek, “Esnaf sanatkarlarımız ekonomik ve sosyal kalkınmanın dengeli biçimde dağıtılması ve sürdürülmesinde yaptığı katkı, işsizliğin azaltılması,  istihdamın ve üretimin artırılması, değişen piyasa koşullarına hızla uyum sağlayan yapısıyla toplumsal açıdan vazgeçilmez işletmelerdir” dedi.

 

ESNAF AYAKTA KALMA MÜCADELESİ VERİYOR

Dinçer konuşmasında Covid 19 salgını nedeniyle çok zor ve sıkıntılı bir süreç geçiren esnaf ve sanatkarların yeni yıla ise kabul edilmeyecek oranda yapılan akaryakıt, elektrik ve doğalgaz zamları ile girdiğini belirterek, esnafın kangrene dönen sorunlar altında ayakta kalma mücadelesi verdiğini ifade etti.

Ulaşım sektöründe hizmet veren esnaf sanatkarların dizginlenemeyen akaryakıt zamları karşısında çaresiz kaldığına vurgu yapan Başkan Dinçer, “Pompadaki anlık artışlarla kontak kapatma aşamasına gelen ulaşım sektörü, ÖTV’siz akaryakıt beklentisi içerisinde” dedi.

 

ESNAF SOSYAL GÜVENCE DERDİNDE

Konuşmasının devamında Başkan Dinçer, “Esnafımız kendi primini kendi cebinden yatıran bir kesim. 25-30 yıl 9 bin iş günü  prim ödeyip emekli oluyor ama yanında çalıştırdığı personel 7200 gün primle emekli oluyor ve esnaf sanatkarımızdan daha fazla emekli maaşı bağlanıyor. İntibak yasasıyla bu adaletsizlik giderilmeli, maaşlar eşitlenmeli ve prim gün sayısındaki farklılıklar giderilmeli” diye konuştu.

 

İSTEKLERİNİ SIRALADILAR

Başkan Dinçer, konuşmasında esnaf ve sanatkarların başta vergi, kredi finansman, AVM’ler sosyal güvenlik olmak üzere bir çok sorun altında yaşama mücadelesi verdiklerini kaydederek, genel idarelerden beklentilerini “Esnaflarımıza 2 yıl faizsiz kredi verilmesi, intibak yasası, ulaşım sektöründeki esnafa  akaryakıt indiriminin sağlanması, Perakende yasası, Şoför esnafının, araçlarının yenilenmesi için 1 kereye mahsus ÖTV ve KDV alınmaması . SGK prim teşvikinin genişletilerek esnafların istihdam ettiği işçilerde de uygulanması, Esnaf ve sanatkârların kullandığı enerjide indirim sağlanması, Esnaf ve sanatkârların prim borçlarının yeniden yapılandırarak uzun vadeye yayılması, Prim borçlarına uygulanan gecikme faizlerinin yıllık enflasyon oranında olması ” şeklinde sıraladı.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA